Recept
Denna middagen åt vi hemma hos Rikards morbror när deras son fyllde år. Det är skitenkelt och skitgott!!
Tänkte dela med mig av det.
Bandspagetti med Bacon och egen Pesto.
Stek bacon i småbitar (hårt) - ställ åt sidan.
Gör egen pesto . (Recept nedan)
2. Stöt basilika och pinjenötter i en mortel, eller kör i en mixer eller matberedare. Lägg i vitlök och lite av oljan. Fortsätt att stöta. Tillsätt sedan den rivna parmesanosten och rör om.
Smaka ev av med salt och nymalen svartpeppar.
Gör gärna en dubbel sats att ha i kylen. Pesto håller ca en vecka och kan användas till mycket.
Du behöver :
50 gram pinjenötter
2 st krukor färsk basilika
2 vitlöksklyftor
100 gram parmesanost
2 dl olivolja
salt och svartpeppar.
Koka pastan (Bandspagetti)
Hacka sallad (valfri)
Jag föredrar isbergssallad med tomater och gurka. (Saftigare).
Sen är det bara att servera ihop med riven parmesan, oliver och sweet chilli sås.
Det är lite blandrätt över det hela. Men det blir riktigt gott!!
Tänkte dela med mig av det.
Bandspagetti med Bacon och egen Pesto.
Stek bacon i småbitar (hårt) - ställ åt sidan.
Gör egen pesto . (Recept nedan)
Tillagning
1. Rosta pinjenätterna.2. Stöt basilika och pinjenötter i en mortel, eller kör i en mixer eller matberedare. Lägg i vitlök och lite av oljan. Fortsätt att stöta. Tillsätt sedan den rivna parmesanosten och rör om.
Smaka ev av med salt och nymalen svartpeppar.
Gör gärna en dubbel sats att ha i kylen. Pesto håller ca en vecka och kan användas till mycket.
Du behöver :
50 gram pinjenötter
2 st krukor färsk basilika
2 vitlöksklyftor
100 gram parmesanost
2 dl olivolja
salt och svartpeppar.
Koka pastan (Bandspagetti)
Hacka sallad (valfri)
Jag föredrar isbergssallad med tomater och gurka. (Saftigare).
Sen är det bara att servera ihop med riven parmesan, oliver och sweet chilli sås.
Det är lite blandrätt över det hela. Men det blir riktigt gott!!