Bakardag
Nu lägger jag inte in min egna bilder, för jag orkar inte (har ingen lust) att koppla mobilen till datorn.
Men har haft ett par rejäla bakardagar här hemma. Rikard och jag fyller ju snart år (7 oktober), och istället för att stå i sista minuten med allting, så bakar jag redan nu.
Testade ett nytt recept på kanelbullar. JA, det receptet slår alla andra i hästväg! Otroligt saftiga och goda.
Detta är vad jag har bakat iaf...
175 g margarin
3 dl mjölk
2 dl grädde
1 pkt jäst
1 dl vanlig sirap
1 ägg
1½ tsk malen kardemumma
1 nypa salt
Ca 14 dl vetemjöl
Fyllning:
Mjukt margarin
Strösocker
Kanel¨
Garnering:
Pärlsocker
Pensling;
1 uppvispat ägg
Men har haft ett par rejäla bakardagar här hemma. Rikard och jag fyller ju snart år (7 oktober), och istället för att stå i sista minuten med allting, så bakar jag redan nu.
Testade ett nytt recept på kanelbullar. JA, det receptet slår alla andra i hästväg! Otroligt saftiga och goda.
Detta är vad jag har bakat iaf...
Vaniljbullar! Vansinnigt goda! Gick efter Leilas recept. (Fast med fusk vaniljkräm).
Blå Jungfru Muffins, som små kladdkakor. Mammas recept! Och hur goda som helst!
Och Kanelbullar blev det också, 110 st närmre bestämt.
Ont i ryggen nu vill jag lova....
Här kommer receptet!
Ingredienser
Vetedeg:175 g margarin
3 dl mjölk
2 dl grädde
1 pkt jäst
1 dl vanlig sirap
1 ägg
1½ tsk malen kardemumma
1 nypa salt
Ca 14 dl vetemjöl
Fyllning:
Mjukt margarin
Strösocker
Kanel¨
Garnering:
Pärlsocker
Pensling;
1 uppvispat ägg
Gör så här:
Smält margarinet, häll i mjölken/grädden.
Blandningen ska vara ca 37 gader vid vanlig jäst, ca 40 grader vid torrjäst
Häll blandningen över jästen och blanda väl.
Tillsätt ägg, sirap, salt, kardemumma.
Häll i ca 10 dl vetemjöl och bearbeta väl, tillsätt vetemjöl tills degen känns fast och fin.
Låt jäsa ca 40 minuter, knåda degen, låt jäsa ca 30 minuter (lång jäsning ger fylligare smak).
Dela degen i 3-4 delar, kavla ut till ca 3 mm.
Fördela fyllningen och rulla ihop till en stor cigarr.
Skär i lagomt stora bitar och lägg i bullformar.
Låt bullarna jäsa under duk i ca 20-30 minuter.
Pensla med ägg och strö pärlsocker på bullarna
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader tills bullarna fått
fin färg.
Det får ni testa!
//C
Blandningen ska vara ca 37 gader vid vanlig jäst, ca 40 grader vid torrjäst
Häll blandningen över jästen och blanda väl.
Tillsätt ägg, sirap, salt, kardemumma.
Häll i ca 10 dl vetemjöl och bearbeta väl, tillsätt vetemjöl tills degen känns fast och fin.
Låt jäsa ca 40 minuter, knåda degen, låt jäsa ca 30 minuter (lång jäsning ger fylligare smak).
Dela degen i 3-4 delar, kavla ut till ca 3 mm.
Fördela fyllningen och rulla ihop till en stor cigarr.
Skär i lagomt stora bitar och lägg i bullformar.
Låt bullarna jäsa under duk i ca 20-30 minuter.
Pensla med ägg och strö pärlsocker på bullarna
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader tills bullarna fått
fin färg.
Det får ni testa!
//C