Cezilija

Ihjälskrämd !

Publicerad 2009-10-23 11:38:28 i Allmänt,

Idag åker jag hem till familjen!!!
Har inte varit hemma sen i början på juli, tror det var runt tosia-bonnadan.
Tyvärr är det lite tråkigt att Rikard kanske inte hinner köra ner mig till stationen. Han är tvungen att hämta en jobbarbil uppe i Lilla Edet, och är den då klar kl 16, så kan det bli lite tight med tiden.
Och jag är så nervös över att missa tåget, så jag vill helst vara där 30 min innan avgång.
Men har vi tur så blir bilen klar innan kl 16:00.
Han var nyss hemma en sväng så vi hann säga hejdå till varandra i alla fall. :)

Igårkväll runt 21:00 så stod jag och bytte sängkläder. Jag var hemma själv för Rikard var på avtackning nere i Åby för en jobbarkompis som går i pension.
Och jag står där i mina egna tankar och tillslut så hör jag att nånting är uppe på taket!? Blev ju livrädd och stelnade till i hela kroppen. Och det fortsatte låta som om en vuxen man kröp runt precis ovanför huvudet på mig! Så jag duckade, (Fråga mig inte varför jag duckade) släppte vad jag hade i händerna rakt på golvet, tog min mobil, gick ner för trappen och ringde hem till mamma och pappa. "Det låter som att nån är på taket eller försöker ta sig in i huset!"
(Det var lite svårt att avgöra helt om det kom ifrån taket eller nere i källaren). Ljud kan ju sprida sig konstigt.
Men jag släckte alla lampor nere på nedervåningen, hade mina föräldrar i telefonen samtidigt som jag gick runt och tittade ut genom fönstrerna. Men jag såg ingenting. Man blir ju lite extra nervös eftersom vi har en stege ståendes utanför köksfönstret. "Gå ut och ta ner den så kan han ju sitta där uppe"- Pappa.
Men jag hade ju såklart Aldrig satt min fot där ute!
När det var lugnt så la vi på. Men så kom jag på - har ju glömt att kolla nere i källarn - skit! Och så la jag precis på telefonen. Vad töntig man är egentligen, vad ska dom kunna göra? Haha! Så jag tog två steg ner i trappen, greppade en stor, tung sprayburk (som jag fick med mig hem från jobbet en gång), och smög ner för trappen, jag har ju stenkoll på rummet bredvid duschen, eftersom man ser in där då man går nerför trappen. Vad jag inte märker är att jag har en liten grå varelse här hemma på fyra ben som ligger och lurpassar precis nedanför trappen (där jag för tillfället inte kollar!). Och när hon hoppar fram med krökt svans och lika tjock som en minigris, så höll ju jag på att sätta hjärtat i halsgropen!! KATTJ*VEL! Där går jag nerför trappen spänd som en fiolsträng och så gör hon så! Började nästan gråta för jag blev så förbannat rädd. Haha!
Men förutom minigrisen så var det ingenting i övriga källaren heller...

Men idag så kom ju Rikard hem från jobbet och fick syn på att presenningen (stavas det så?) på taket som ligger och skyddar solfångarna hade blåst över till andra sidan och tagit med sig en stor trä-stock? I alla fall så hade tre tak-pannor spruckit av detta, och antagligen var det min s.k "inbrottstjuv".

Nu ska jag börja småpacka min väska.

/Cecilia a.k.a fegisen.

Hektisk dag!

Publicerad 2009-10-22 18:01:47 i Allmänt,

Eller ja, så farligt har det väl kanske inte varit. Det är väl nog mest mitt eget fel att jag stressar upp mig själv inför hemresan imorgon. Blir så irriterad på mig själv om jag glömmer något viktigt. Sen har jag lite kasst samvete över att jag lämnar Rikard själv så länge.

Jag: Du vet om att jag åker hem till Blekinge över lovet va?
Rikard: Men jaaaag då?? (med mungiporna nere) 
Jag: Men...
Rikard: Skojar bara, :) Klart du ska hem gumman.

Men jag förbereder så mycket jag kan åt honom. Lagat köttfärssås (blev inga biffar), och portionerat upp det i 4 påsar. Sen bäddar jag rent i sängen, dammsuger uppe och nere, städar rent toaletten..Så har han i stort sett bara disken och eldningen att tänka på i nästa vecka.

Snäll jag är va? :) Värsta mamman! Men han jobbar faktiskt heltid.
Jag ska vara glad om ens katten lever när jag kommer hem. Haha. ;)

På tal om annat så har spisen gått sönder som vi eldar i, eller ja, den fungerar, men det är lite "betong" inuti den som Rikard har fått ta ut eftersom den smulat sönder. Så nu är det en jekla fart i pannan då man eldar! Ringde Rikard förut eftersom jag var lite orolig så det inte blir FÖR varmt och vattnet börjar koka.
"Ja, nu tar du det riktigt vackert!"... (Försiktigt)... Betyder olika saker.

Skit samma.. än sålänge står huset kvar. :)

Men det ser lite otäckt ut när man tittar in i spisen och det brinner, för lågorna ser helt annorlunda ut när det är mer drag i pannan. Och det ryker desto mer! .. Det är jag riktigt orolig över, att det tar eld i röken.. då kommer det börja brinna ur skorstenen. Huuu!! :/
Men jag har sänkt syre-intaget.. eller typ.. spjället. Ni fattar.

Var ute med katten i kopplet innan, gick lite bättre idag men hon sitter gärna helt still och tittar bara på bilarna. Jag börjar väl likna mormor nu! Hahaha! "Vi får ser vart Keyser vill gå idag".. Nej usch!

I skolan gick det bra idag, jag fick G på det första samhällsprovet (kan inte få högre). Så det känns riktigt bra att man har det ur världen!
Sen har jag ett muntligt arbete som jag ska prata om i 10 min ... gissa vad... jo Vänsterpartiets Historia... kul....
Sen har jag 2 prov kvar om Sveriges ekonomi och Riksdagen/Regering osv.
Plus 54 st instuderingsfrågor. (Vanligtvis har vi bara haft 30). Men nu är det två block i boken. (ca 20 kap).
Ev. också ett arbete till, men dit har vi inte kommit ännu.


I naturkunskapen har jag bara 1 prov kvar, 1 inlämningsuppgift och instuderingsfrågorna.


Som sagt.. där gick mitt lov. Gör iofs inte så mycket! Det är skönt att komma hem, så kan jag koncentrera mig helt och hållet på skolan. Här hemma är det så mycket runt omkring. Men nu kan jag ägna mig helt åt skolan när inget annat roligt händer då. :)


Nu ska jag städa vidare!

Hoj!

Skolan

Publicerad 2009-10-22 09:30:38 i Allmänt,

Ska ner till skolan idag och få lite ny information om nästa arbete i naturkunskapen. Ska även gå på samhällen och fråga honom om jag inte kan få skjuta upp mitt prov till torsdagen efter lovet. Ska nog inte vara några problem.
Efter skolan så ska jag hämta mina biljetter hos ATG på ICA. Är lite bekymrad över att det blev nåt fel i bokningen för jag fick varken ett mejl eller sms om mitt beställningsnr. Men det ska nog lösa sig för jag har kvittot på betalningen. När jag kommer hem så ska jag städa, byta sängkläder och lite annat. Framförallt elda! Fryser som en gnu! Funderar på att göra biffar till Rikard så han överlever utan mig en hel vecka. :)
Ena halvan köttfärsås och andra halvan biffar.. får se vad jag gör.

Har på mig min nya stickade kofta idag som jag köpte på Ullared i tisdags. Huuuur skön som helst! Snygg som attan och den kostade bara 179:-

Blev även klar med alla julklappar för i år också. Avisa? :P
Har nog aldrig blivit klar så tidigt. Haha.

Uppdatering

Publicerad 2009-10-19 21:04:45 i Allmänt,

Rikard började som vanligt jobba kl 7:00 idag men jag kunde i alla fall ligga kvar i sängen tills hon var 9:00. Blev väckt av syrran som ringde och pratade lite vid 8:00, kände mig mer död än levande så jag var nog inget roligt prat-sällskap just då. Sen steg jag upp och gjorde mig lite frukost, det fick bli en drottningsmoothie. Pluggade lite på provet som jag skulle ha idag kl 13:00.
Vid 12:00 så hoppar jag på bussen här i Skepplanda, det var ett tag sen jag åkte buss, så jag var inte alls beredd på följande.....

För Ni Blekingar som inte vet vad som händer här uppe i Ale, så bygger de om vägen till en stor motorväg och även en dubbelspårig järnväg från Göteborg till Trollhättan.(8 mils avstånd). Och allt detta förväntas vara klart 2012 (de började 2008). Alltså, som ni förstår - ett extremt stort bygge!!
Och eftersom det var ett tag sen jag var i skolan så hade det hänt en del. Missar därför min hållplats i Nödinge, kände paniken sprida sig i kroppen - "fuck! vad gör jag nu?!" - Men jag fick snällt sitta kvar hela vägen ner till Göteborg. Haha! Men jag skickar iväg ett snabbt sms till min lärare i Naturkunskapen och förklarade att jag tyvärr skulle bli lite försenad. När jag kom ner till Gbg så hoppar jag på en ny buss upp till Nödinge igen. Tack och lov så gick den inom 5 min. Så jag blev bara 30 min försenad till provet.

Sen när jag satt och skrev provet så kände jag inte alls igen vissa frågor... *panik* ... Men det var flera som reagerade, så det var lärarens fel. Så vi fick stryka ett par frågor. Men jag vet inte hur det gick idag, kan ha gått hur som helst. Får kanske reda på det på torsdag.

Efter provet så gick jag ner till Nödinge Centrum och skulle titta efter min jacka jag tittat ut, men den var borta. Synd.. ! Får se om jag hittar en på Ullared imorgon istället. Sen gick jag och åt Thaimat i min ensamhet - inte alls roligt! Och det var ingen som kunde prata länge i telefonen heller. Men jag var hungrig.
Tar sen bussen hem till Skepplanda igen.
När jag kommer innanför dörren så plockar jag fram ett koppel jag har köpt till kisen. Och hon var så rolig med den på.. haha! Försökte liksom "stiga" ur den på nåt vis så hon tog höööga steg, och sen när hon gick så drogs magen längs med golvet.. som en flundra.. var nog lite otäckt.
Men jag gick ut med henne lite i trädgården.. och var nyfiken hon var! Nya dofter, nya ljud.. spännande. Men kopplet hatade hon. Sen darrade hela hon.. beror det på att hon fryser eller att hon är rädd?? Hela hon vibrerade, så jag gick in med henne igen..

Nu ska jag och Rikard mysa ner oss i soffan och se på film.
/Cez

Måndag

Publicerad 2009-10-19 11:03:08 i Allmänt,

Har mitt första prov i Naturkunskap idag, men det ska säkert gå bra. Det mesta i det ämnet är egentligen bara logiskt. Och liknar frågorna häftet vi fick med oss hem, så fixar jag det.

Lite uppdatering om min sega viktnedgång så går det förvånansvärt lätt och bra! Har inte druckit cola på 8 dagar nu! Okej, smuttade på Rikards igår mest för att känna hur äckligt det är när man inte är så van i sötsliskigt. Lättare att hålla sig ifrån det då. Knäppte på mig mina jeans imorse och magen putade knappt inte alls. Men det är fortfarande en del kvar. Vill kunna sitta ner utan att det putar över jeansen.
Allting känns mycket bättre när inte magen är tjock. :)

Hände en skum sak igår. Jag och Rikard låg kvar länge i sängen på morgonen och tittade på Dexter. Vid 10:00 steg Rikard upp och gjorde sig i ordning, och åkte sen till handbollsmatchen. Morgonen flöt på som vanligt för mig, jag låg kvar en stund i sängen, och sen gick jag upp och gjorde mig i ordning. Gick sen ner för att göra mig lite frukost. Och som vanligt är katten precis runt en hela tiden. Även om jag går och duscar så ligger hon på mattan utanför duschen tills jag är klar. Ska jag ner och lägga in ved så stannar hon i tvättrummet tills jag kommer ut. I alla fall så stod jag nere i köket och gjorde frukost.. Och helt plötsligt så går teven igång på övervåningen, volymen var också hög så jag la verkligen märke till att den startade. (?) Jätteskumt verkligen! När det har varit tyst runt en hela morgonen, och plötsligt gick teven igång av sig självt...!

Rysningar genom hela kroppen gick det.

En timma kvar tills jag ska ta bussen till skolan. Om provet går bra så tänkte jag belöna mig själv med en ny vinterjacka! :) Har tittat ut en i en affär i Nödinge, hoppas bara att den är kvar.

Sen när jag kommer hem så får jag läsa på det andra provet jag har på torsdag. . .

Paus!

Publicerad 2009-10-18 14:51:46 i Allmänt,

Jag var tvungen att ta en paus i pluggandet nu, suttit mellan 11:00 - 14:00 och råpluggat. Inte speciellt länge, men jag måste ha en paus i läsandet, för annars bara läser jag och ingenting går in. Ungefär som när man läser en bra bok, och upptäcker att man inte haft en aning om vad man läst de sista tre sidorna.
Naturkunskapen är jag inte speciellt nervös inför. Men däremot samhällen! Usch säger jag bara. Hade önskat att Rikard kunde vara mig på torsdag och göra provet.
Vi låg kvar länge i sängen imorse och tittade på Dexter, ingen ville kliva upp. Extremt bra och spännand serie!
Handlar om en seriemördare (Dexter Morgan) som jobbar inom polisen som blod-analytiker? Vet inte alls vad det heter, men han kollar på blodstänken hur morden går till. Ingen vet att han är seriemördare, utan det är hans egna mörka hemlighet. Men han är hur snäll som helst, en gentleman utåt, och han mördar bara andra mördare.
I alla fall så kommer polisen (hans arbetskamrater) morden på spåret eftersom de hittar hans egna "kyrkogård" på havsbottnen. Sen fortsätter det...

Har jättesvårt för att stänga av, det är väldigt lätt hänt att man kan sitta en hel dag och bara titta program efter program. Jag avskyr annars serier, men denna är riktigt bra!!

Sitter och lyssnar på en låt om och om igen.
Yiruma - River flows In You. Väldigt bra. Kommer också från en serie. Men jag fastnade bara för låten...
Lyssna på den kan ni göra här: http://open.spotify.com/track/47ZWr1Nb0PUgmKgyg5JkgO


Nu får jag väl fortsätta med läxan. Rikard kommer snart hem och då ska vi åka och handla.
På tisdag blir det ULLARED!

/Cez

Stolt lördagspluggis!

Publicerad 2009-10-17 22:27:22 i Allmänt,




Såhär ser min lördagkväll ut - Samhällskunskap och (nu) kallt kaffe. Håller på att bli tokig nu när jag är inne på den ekonomiska delen;
  S-V-I-N-T-R-Å-K-I-G-T!
Men hade det inte vart för Rikard så hade jag inte rett ut det. Han hjälpte mig med alla instuderingsfrågorna. Han tycker ju sånt är jätteintressant och läser gärna i boken, medans jag är raka motsatsen. Men jag skrev. Hade skrivkramp ett tag, men nu är det bara till att pluggapluggaplugga, så det ryker ur öronen på mig! Provet ska jag skriva på torsdag, och jag är sååå sent ute! Alltid varit likadan, sen jag gick i skolan. Gjorde allt i sista minut eller inte alls. Kanske därför man får plugga på Komvux nu. Men det är faktiskt bara två ämnen. Somliga får ju läsa alltihop,- har vissa i min klass. Och herreguuud vad segt det måste vara.
Jag var ju extremt skoltrött de sista åren, ingen motivation what-so-ever.

..Nog om det..

Ikväll har vi varit på middag hemma hos Ammi och Kalle. Det bjöds på god sallad.
Sen körde vi till Statoil och lämnade in två filmer och kom därifrån med en. (Wallander - Cellisten). Lär få se den själv för Rikard avskyr svenska filmer. Kan väl hålla med om att Wallander är lite kass, för det utspelar sig i Skåne, men inte nån snackar Skånska - förutom utfyllnadsskådespelarna. Resten pratar 08-e-språk.

Skulle börja elda imorse för att få lite värme i huset och varmvatten.
 (Ja, skratta på ni, men skratta bäst som skrattar sist, vår värme är gratis)
Men i alla fall så la jag in papper och kartong som vanligt för att ha nåt att lunta med, och tror ni inte katten hoppar in i spisen!! Och jag får inte ut henne för hon backar bara längre och längre in...
P-A-N-I-K
(Kan ju finnas glöd kvar från gårdagen som tar sig i hennes päls)
Tillslut så lyckas jag locka ut henne med ett sugrör(?)
(Vad jag fick det ifrån vet jag inte)
Men ut kom hon iaf, helt svart av sot..suck!
Syns ju inte i hennes päls, men däremot på min tröja när jag kramade om henne.

Nu får hon i alla fall inte gå in i pannrummet mer.

Ska väl se om inte jag kan fortsätta med mitt skolarbete nu..

*Skott i pannan*

Godmorgon

Publicerad 2009-10-15 09:46:26 i Allmänt,




Detta är min dunderkick på morgonen!
Vill ni ha recept?
Då behöver ni en mixer, eller en elvisp (fast då får ni mosa bananen lite innan, annars har ni smooothie över hela köket) :)
2 dl mjölk
2 dl A-fil (ekologisk)
2 bananer
2 dl blåbär

Mixa ihop allting och drick, vill ni vara extra nyttiga så häll i 1 dl fiberhavregryn och drick.

Jag har inte i det eftersom jag inte äger en mixer och vill gärna inte ha hela havregryn i halsen! :)

Rikard steg upp imorse kl 6:45. Och jag var morgonpigg eftersom jag skulle ha ett prov i eftermiddag, i Naturkunskap. Så jag steg upp ungefär 30 min efter honom och gick ner och hängde upp tvätt, satte på en ny maskin och började elda. (Hade sån tur att det fanns glöd kvar från igårkväll, så det var bara till att öppna spjället och hiva in mer ved så det tog fyr). Sen tog jag en dusch och gick upp för att klä på mig, så såg jag att jag hade fått ett sms av min lärare ; "Hej, är hemma med vård av sjukt barn, så provet blir framflyttat till måndagslektionen" GREAT! Då kan jag finslipa det över helgen.

Helgen vet jag inte hur den ser ut, vi har inga planer alls.

På tisdag ska Kalle, Ammi och jag till Ullared! Ser jag fram emot! Om ni undrar vilka dem är så är det Rikards föräldrar. Kan inte minnas att jag gjort en resa med dom ensam. Bara Ammi och jag. Förra året hämtade hon mig efter jobbet, sen åkte vi ut till ...Vad det nu heter... Ja, ner mot Kungälv sen vidare ut mot Marstrand och ditåt, i alla fall så hade vi en picknick vid havet. Trevligt!

Nej jag får återkomma under dagen för jag har inget mer att skriva om.

/C

Nyttigheter

Publicerad 2009-10-14 13:50:56 i Allmänt,

I söndags beslutade jag mig för att sluta med allt onyttigt jag har satt i mig de senaste tre åren. T.ex pizza, hamburgare, godis, chips och cola varje helg. I söndags åt vi pizza, jag tog kanske två bitar sen kunde jag inte äta mer, när jag höll upp pizzan i luften så droppade det (nästan rann en stund) rent fett ifrån den. Och då slog tanken mig att "näe, nu får det vara nog" - helt enkelt. Så jag har förbjudit Rikard att köpa hem mer cola, och hitills har han inte gjort det. Kändes rätt bra att jag sa "ingen mer cola" och han bara "okej". Done! Inga skrik och tårar där inte. Haha.
Så dessa tre dagarna har frukosten varit nyttigast, eftersom där hade jag mest socker innan. T.ex sylt och socker på flingorna. Jag tänker ju inte bli manisk med detta, jag tänker bara hålla mig undan rent socker, som är så sött att läpparna klibbas ihop. Så nu fick det bli havregrynsgröt med två kokta ägg och knäckebröd, och kors i taket, det är gott också! Det åt jag till frukost nu de två senaste dagarna, men idag gjorde jag en blåbär-banan-smoothie med två knäckebröd till. Mumsfilibabba! Och man blir mätt på det.
Men jag kan tänka mig att Rikard kommer att komma hem med cola i helgen i alla fall, han har ett mer beroende än mig. Visst hade jag lite ont i huvet nu i två dagar, men såfort jag fick ett sockersug så åt jag en bit saltgurka istället. (Tar bort suget).
Men det är inget jag kommer gnälla över, för han är tillräckligt vuxen att förstå det själv.
Har man inte druckit cola på ett tag och smakar på det så är det så sött och sliskigt! Det är verkligen inte gott. Nej jag gör som Hedman, och köper hellre hem smaksatt vatten på helgerna.

Det är verkligen inte roligt när man ser bilder på sig själv för bara två-tre år sen och man såg mycket smalare ut.
Sen ställer man sig framför spegeln idag och ser inget annat än en flodhäst. Nejnejnej nu får det vara bra!

Fast motivationen till träningen har inte kommit upp ännu. Men jag håller stenhårt på att äta ordentligt. Huvudsaken är att jag slutat med det värsta. Och jag vill inte gå in för hårt heller, för då slutar det alltid med att man faller tillbaka i sina gamla vanor. Personer som slutar med godis, tränar som ett as och äter ordentligt faller oftast tillbaka, tror jag!

Men är det nån som har nån idé på vad man kan äta för "godis" framför en film som är nyttigt? Inte nötter för jag får bara halsbränna och ont i magen av för mycket sånt.

//Cecilia

Ny Hårfärg

Publicerad 2009-10-13 14:46:14 i Allmänt,

Min nya hårfärgSom vanligt när hösten kommer så tröttnar jag på mitt blonda hår. Har nu färgat det till en brunröd färg, men redan nu börjar den blekna. Inte alls snyggt..
Funderar på att färga om det till en annan färg som en vän här uppe har, men vi får se..

Annars är nu vårt hustak klart - finally. Men det kommer komma hit en försäkringsgubbe om några dagar och titta på vattenskadorna som dom orsakade.
Första vattenläckan visade sig i gästrummet, då hade de spikat fast "fällen" fel över pappen så det regnovädret som var för ett par veckor sedan strömmade rakt in i rummet på övervåningen. Så där inne har de börjat bryta ner väggarna, taket ska också bytas ut. Sen nu i helgen som var så upptäckte vi att den läckan som var hade spridit sig bort till andra änden nere i vardagsrummet. Så vi får helt enkelt se vad de kommer göra. Kanske slutar med att de tar bort hela väggen ? =/ Man vet ju inte hur illa dom skadorna är inuti.

Såhär ser i alla fall skadorna ut på övervåningen...




Ser kanske inte så farligt ut på bilderna, men väggen var helt genomsur! Och sen dagen efter hade det spridit sig till resten av rummet, och två veckor senare uptäckte vi läckan nere i vardagsrummet.. GAH!

Inte alls roligt.

Nu ska jag gå ner och lägga in i spisen, bondmora som man är! ;)

Välkomna!

Publicerad 2009-10-10 16:50:58 i Allmänt,

Här kommer jag försöka uppdatera så ofta jag kan om vad som händer i våra liv. Och med våra så menar jag mitt och min sambo Rikards liv. För lite mer än ett år sedan så flyttade vi in i våran första villa som ligger i Skepplanda, och den håller vi nu på att renovera sakta men säkert.

Ska även försöka uppdatera med bilder. Men jag hoppas detta kommer bli intressant läsning för er.

Ha det så bra så hörs vi!
/Cissi


Jag och Rikard

Om

Min profilbild

Cezilija

27 år och rakt igenom en äkta Blekingska! Flyttade upp till Västkusten pga den starka kärleken! Bor i en villa i Skepplanda ihop med min sambo Rikard och våra små katter Keyser och Knorris!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela