Cezilija

Intervju

Publicerad 2010-01-28 12:17:59 i ~Vardag~,

Det märks att jag ska iväg på en jobbintervju idag. Ont i magen, ingen matlust och handsvett. Är det bara jag som reagerar så här ? Känns skitjobbigt rent ut sagt. Och jag kan lova - 5 min efter att intervjun är över så kommer allt kännas bra igen.
Men nu, dessa timmarna innan så är jag ett nervöst nervvrak. :)

Har pratat i telefon med mamma och pappa idag. Har nog ringt 3 gånger redan.
Men det känns alltid bättre då...

Herregud.

/C

Jobb ?

Publicerad 2010-01-27 11:14:09 i ~Vardag~,

HoppasHoppasHoppas !
Så - wish me luck ! Imorgon kl 15.00 kniper ni allt ni har för mig - tummar, skinkor, ögon, tår ! You name it.
Jag är så glad att jag gått vidare i processen ! !

--------------------------

Väldans tråkigt väder här uppe nu. Snöoväder, och så ser det ut att vara plusgrader ute också. Suck !
Jag vill ha VÅR ! Snödroppar och snö som töar, gräset tittar fram, solen strålar och det är sådär härligt friskt ute.

I helgen blir det förhoppningsvis bio. Avatar i 3D. Kan vara nåt.
Tråkigt, jag hörde av Boban att Karlskrona har byggt en ny biograf - och så bygger de inte en i 3D som är det allra senaste ! Dåligt - mycket dåligt...

Nu är syrran med hennes familj i Orlando (Florida). Jag är inte aaaaaalls avundsjuk ! Det är nåt jag vill göra med Rikard (om jag får jobbet) - Resa!

Vi får se vad som händer. Jag ska inte hoppas på för mycket nu - jag har ju inte en aning om hur många andra det är som sökt detta jobbet.

Nej nu ska jag ut och googla Orlando för att se hur de har det där. !

Utförsäljning på Hemtex

Publicerad 2010-01-23 14:05:08 i ~Vardag~,

Ammi ringde mig imorse och berättade att de ska slå igen Hemtex. Så därför hade de en utförsäljning där idag. Klart man åker dit! Så jag gjorde mig klar och traskade bort till henne. Vi har varit iväg en bra stund, men det är bara skönt att komma iväg lite. Det mesta var utplockat men jag hann tag i en grön påskduk, en liten gul påskduk och två badrumshanddukar. Jag var egentligen på jakt efter gardinstångar, men de var redan slut. Lite synd att hemtex slår igen, men ska man iväg och shoppa så åker man ju hellre in till Göteborg.
Sen åkte vi till Kungälv och plockade upp Anton (Rikards lillebror) som hade varit ute och festat kvällen innan. Åkte och lämnade honom hemma hos sig i Nygård, sen körde vi hem igen.

Nu är jag hemma, Rikard sitter framför teven och tittar på SM i skidor. Jag smaskar på lite choklad - lådan stod öppen, kunde inte låta bli.

Nej, nu får vi sätta lite fart på denna dagen, vi behöver iväg och handla mat.

/Cissi

Fredag

Publicerad 2010-01-22 15:54:31 i ~Vardag~,

Jag måste utan tvekan vara världens sämsta bloggare. Sorry for that. Men det är inte alla dagar jag har skrivlust. Eller sanningen är nog bara den att det inte händer så speciellt mycket i mitt liv just nu. De vardagliga sysslorna är ju inte så speciellt roligt att skriva om. Jag städar, tvättar, diskar och duschar som alla andra, men inte behöver jag sitta här och skriva om det i veckans alla dagar.

Finns så mycket som jag skulle vilja skriva om. Men jag har efter erfarenhet lärt mig att det finns gränser. Jag har alltid fått beröm av min skrivkunnighet. Att kunna förklara ord i sådana sammanhang att folk som inte ens känner mig kan känna sig träffade och förstå hur jag menar.
Som t.ex hjärtesorg. Som vilken 16-åring om helst skrev jag bara ord. Inte i någon mening, bara ord och känslor. Avslöjade egentligen ingenting. Men på något vis kände folk igen sig, och jag fick för varje dag nya läsare över hela Sverige. Konstigt va? Det där var ju bara ett sett för mig att "skriva av sig". Likadant som andra går ut och går en runda för att "rensa huvudet".

På ett ungefär kunde det se ut såhär. Ska försöka beskriva ett stadie i mitt liv som jag svårt kommer glömma.

"som en röst i tomma intet sa åt mig. ville inte. men gjorde ändå. lampan lös. blicken gled över orden. skakningarna satte igång som på beställning. vad tittade jag på ? ett fotografi i hyllan. ögonen. som helt plötsligt blev de otäckaste jag någonsin har skådat. fastän han bara var 6. händerna blev iskalla. svettiga. klockan! måste skynda därifrån. men satt som klistrad. tittade inte på något. bara ut - bort, jag ville bort. som en kall ilning gick genom magen. mådde illa. tankarna snurrade på allt. kunde det vara sant ? läste igen - igen - igen, och igen. fanns mycket. tusentals. många år. klockan! måste ut, bort, jag ville bort! skyndade. ringde. packade. väntade. stod som på nålar. svetten rann. skynda dig då! en man kom förbi, flera gånger. frågade om jag behövde hjälp. syntest det så väl ? den röde kom, starka lysen även i dagsljus, hoppade in - trygghet och värme, klockan! måste bort, jag vill hem!"

/Cissi

Lättare gjort än sagt!

Publicerad 2010-01-18 15:10:45 i ~Familj~,

I torsdagsnatt kom mina föräldrar upp hit till oss. Var lite jobbigt att sitta vaken det sista framför teven. Det drog rejält i ögonlocken vill jag lova. Men så vid 00:30 dök de upp. Jag är ingen nattuggla förstår ni kanske nu. :)

Det var så bra att de kom upp här på torsdagsnatten istället för att köra fredag morgon, för då går det ju åt nästan en halv dag bara till att köra hit.
Men nu kunde vi istället åka in till stan och shoppa. Vi åt även på kinakrogen mitt emot chilli. Det har blivit lite av en tradition nu. Men den lunchbufén de har är ju så vansinnigt god!

Jag hittade en hockeyhjälm. Som pappa var snäll och betalade. Sen kom vi hem vid 19.00 och möttes av en extremt hungrig och butter Rikard. :) Men vi började med middagen direkt, det blev kycklingbitar med potatisklyftor, grönsaker och pepparsås. Till efterrätt blev det pannacotta,.. och en äcklig sådan också. Vi trodde den skulle vara god, men den smakade precis som risi-frutti utan ris.

På lördagen så åkte vi lite skridskor! Jag var ju som bambi på hal is till en början. Jag spänner mig alldeles för mycket, är rädd över att jag ska ramla. Men ju högre fart desto mer flyt, helt enkelt.
Senare på kvällen så åt vi middag hemma hos Rikards föräldrar. Lika gott som vanligt!

Söndagen blev väldigt hux flux! Jag och Rikard skulle iväg på kalas i Färdsle, så mamma och pappa åkte hem vid 15:00. Men det var bara skönt för dom för att mamma skulle börja jobba kl 7:00 dagen efter och pappa hade ett fys-pass som väntade hos läkaren. Så det är ju skönt att komma hem i någorlunda tid, så man hinner varva ner.

Men de kommer upp hit vecka 7 igen! LÄNGTAR!!

På söndagkvällen var vi i Färdsle på 60-årskalas. Jättemycket folk och jättegod mat! Blir hungrig bara jag tänker på det. :) Det hade dom gjort jättebra!

Senare på kvällen så åkte Rikard och jag ner till rinken och åkte lite skridskor ihop med Anders och hans syster. Vi var där väl nån timma. Sen fick Rikard för ont i ryggen.. efter alla slagskott. Vet inte vad han har gjort, men på högra sidan nere i korsryggen så är han stenhård!

När vi gick och la oss den kvällen så hann vi precis slumra in och så ringde hans jobbmobil. Så då fick stackarn åka iväg på larm i Älvängen. Måste vara jobbigt med jour. Jag vet inte, men sömnen blir väl inte densamma. (?)

Idag så hade jag lovat Rikard att bära in den sista veden.
Jag har grämt mig lite över det och slingrat mig så mycket jag kunnat, men nu hade jag inga fler undanflykter. Haha. :) Jag trodde det skulle vara svintungt och gå hur sakta som helst, men när man väl körde igång så tog man tyngre och tyngre lass, och "vips" så var det klart! Så det känns riktigt skönt. :)

Men som sagt, det var faktiskt lättare gjort än sagt! :)

Nu ska jag börja med middagen. Skinkstek med potatis o sås. Yum!

Twilightoffer!

Publicerad 2010-01-12 15:48:12 i ~Filmer/Böcker~,




"Tre saker var jag absolut övertygad om. Den första var att Edward var vampyr. Den andra var att det fanns en del av honom - och jag visste inte hur stark den delen kunde vara - som törstade efter mitt blod. Och den tredje var att jag var villkorslöst och ohjälpligt förälskad i honom."

Isabella Swan flyttar till Forks, en liten regnig sovstad i Washington. Hon förväntar sig att hennes nya liv ska bli lika långtråkigt som staden själv. Men när hon träffar den gåtfulla och förföriska Edward Cullen tar hennes liv en oväntad och farlig vändning.

Edward har länge lyckats hålla sin identitet som vampyr hemlig. Men nu går ingen säker, minst av allt Bella som är den person Edward älskar mer än någon annan. Edward och Bellas förhållande balanserar på knivseggen mellan begär och livsfara.


----------------------------------------------------

Jag är ett ohjälpligt offer för Twilight-sagan. Efter att jag såg första filmen så var jag fast.
Nu har jag beställt min första bok och är redan på sidan 186. Jag kan inte släppa den. Jag Älskar den!
Jag känner mig som en liten förälskad tonåring. När jag såg filmen så kunde jag inte slita blicken från hur fantastiskt perfekt och snygg Robert Pattinson är!
Efter filmen (och vid andra tillfällen) så har jag t.o.m googlat hans namn bara för att titta på dessa fantastiska käk/kind-ben och det otroliga suget i blicken han har. Detta är ju inte klokt. Jag beter mig helt vrickat!
Men ni ser ju på bilden ovan! Vilken tjej som helst skulle såklart falla för honom.

Men det är såklart det förbjudna med honom som gör det så spännande. Att han är vampyr. Att de suktar efter varandra men ingen vågar riskera Bellas säkerhet.

Ja herregud, detta är inte klokt! Nu ska jag fortsätta läsa...

3 ÅR!

Publicerad 2010-01-12 14:15:03 i ~Kärlek~,

Idag är det den 12 januari och vi firar 3 år! Vart har tiden tagit vägen ? Det känns som bara nåt år sedan vi sågs för första gången. Vi bestämde oss för att vi blev tillsammans första dagen vi sågs. Lättare att ha koll på datumet då. Fastän det tog Rikard 2 år innan han kunde ha koll på datumet. Inte för att jag bara räknade årsdagen, utan i början räknade man ju 2,3,4,5,6 månader osv. Men det orkar man ju inte koll på nu längre.
Så nu blir det att bara hålla koll på årsdagen, kanske halvåret om man kommer ihåg.

Helgen har varit riktigt rolig. I fredags kom Rikard hem sent på kvällen för han och Anders jobbade med isen nere på rinken. Inte för att den dagen var speciellt upphetsande, mest gick jag runt och var irriterad för att han aldrig kom hem... Jag hade lovat att vänta med middagen. Så klockan 21:00 åt vi middag. Lagom hungrig....

I lördags så åkte vi ner till rinken med Anders och det var dags att spola andra halvan av isen. Rikard hade med sig pumpen ifrån jobbet så det gick snabbare än kvällen innan, sa dom.
Jag stod och värmde mig vid elden, sprang och hämtade saker åt Rikard, snubblade i snön och blev utskälld när jag tog fel. Han är alltid lika rolig att ha och göra med när han är irriterad...

...men det var kallt ute, det var blött, skruvar frös fast, vattnet blev till is, jag fumlade med gasolen för den var alldeles för tung att bära i nedförsbacke och massa snö, så jag höll på att dratta på ändan för den hade hakat upp sig i en pinne... eller grässtrå som Rikard sa... Men det var svårt, och jag vill inte trilla med gasol. Vem vet, man kanske sprängs i luften. Jag vet att det krävs en gnista för det, men med min vanliga otur.....  

Annars var dagen mysig. Vi grillade korv, det var strålande solsken och 15 minusgrader.
På kvällen så åkte vi och köpte pizza. Anders och jag köpte pizza och Rikard kebab. Tur han var den ende, för den kvällen spenderade han på toaletten.

Söndagen åkte vi tre och tittade på damernas handbollsmatch. Som Rikard sa, de var så dåliga att de skulle betala oss 10 kr för att vi tittade på dom! Det var det sämsta jag sett. Men iofs så ligger Nödinge 1:a också.
Efter matchen åkte vi ner och köpte thaimat, sen var det dags att åka ner på rinken igen. Rikard och Anders skulle ladda lite skott mot Strictsh. Anders har köpt en hockeymålvaktsutrustning på blocket, så de paltade på den på Stritsch. Vi var där nere mellan 17.00 - 23.00. Jag hade hur mysigt som helst.. satt vid brasan.. med varm chokload, after eight och bullar. :)

Trevlig helgavslutning, efter allt.

Kallt o mörkt

Publicerad 2010-01-07 16:08:05 i ~Vardag~,

Nu har vintern verkligen bitit sig fast tycker jag. Har varit minusgrader sen nyårsafton. Vi har väl ca 10-15 cm snö ute. Saken blir ju inte bättre av att det är skumt redan klockan 16 på eftermiddagen.
Imorgon kommer Lizette hit och fikar. Snacka lite skit och umgås, ska bli trevligt.
I helgen har jag inte en aning om vad som händer, men har ingen direkt lust att hitta på nåt speciellt heller. Rikard frågade igår vad vi ska göra, men jag har verkligen ingen lust till nåt. Känner att visdomstanden i överkäken gör lite ont också, kanske är det som drar ner humöret ?

Dessa tänder, de är inte till nåt annat än problem.

Rikard kommer hem sent ikväll, så då såg jag ingen mening i att laga en stor middag till mig själv. Så jag ringde honom och frågade om det var ok att jag tog en av hans matlådor.
Har tvättat, eldat och dammsugit idag - så jag förtjänar en kväll i soffan framför twilight. (Vill se den igen!)

Tandvärken ligger på gränsen till att göra ont i huvet, så jag varken vill eller orkar göra något annat ikväll.

I helgen blir det förresten kalas, kom jag på nu. Ska bli trevligt.

Undrar när mina föräldrar kommer upp hit ? Så svårt att pricka in när de jobbar hela tiden. Helger, dygn och röda dagar. Ja allt.

Nej om man skulle starta filmen och äta kålpudding? Gjorde det till middag igår, så förbannat gott!

/Cissi

God fortsättning!

Publicerad 2010-01-04 15:23:10 i ~Familj~,

Herregud vad längesen det var man skrev här nu. Men jag har verkligen inte haft tid eller ork. Sorry for that. Nu är allt tillbaka i det normala igen. Julen var skön! Vi var hemma i Blekinge då, jag och Rikard. Vi körde ner på onsdagen redan (eftersom det skulle bli oväder på juldagen, sa dom). Mamma visste ingenting, utan det skulle bli en liten överraskning, alltid lika roligt att få mamma till att gråta glädjetårar. :) Jag ringer på som vanligt på dörren och hon öppnar och börjar gråta. Men det är ju såklart mest för att hon blir så förvånad. :)

Julen firade vi hemma hos syrran. God mat, en gigantisk julgran, långbord och mycket folk. Juldagen firade vi hemma med övriga familjen som farmor och mormor. Pappa jobbade natten på julafton så därför flyttade vi fram det hela. Sen körde vi hem på måndagen igen, och då hade vi även brorsan med oss. För vi skulle ha nyårsfest här hemma. Dock blev det inte ett lika stort gäng som sist. Men det gick bra det också, det positiva var ju att det inte blev lika mycket disk. :) Men klart, jag saknade Kaisa och Anna. Men jag och Erika hade roligt med alla andra grabbar ändå! :)
Det blev det vanliga gänget som Berra, Anders, Per, Kricky, Erika, Rikard, Brorsan och jag.
Vi åt potatisgratäng med fläskfilé och rödvinsås (som Rikard gjorde själv från grunden). Till efterrätt åt vi citronpaj med glass. Men den blev ryyyysligt söt!

Jag hade gärna haft festen här igen detta året, men det lär Rikard aldrig gå med på. :) Men det är ju så himla roligt!

Men nu är vardagen här igen, bilder orkar jag inte lägga in, de finns på min facebook.
Brorsan körde hem, bara till att hålla tummarna så han klarade av trafiken nere i Göteborg.

Ha det!
/Cez

Om

Min profilbild

Cezilija

27 år och rakt igenom en äkta Blekingska! Flyttade upp till Västkusten pga den starka kärleken! Bor i en villa i Skepplanda ihop med min sambo Rikard och våra små katter Keyser och Knorris!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela