Cezilija

Kattungar 2011-02-27

Publicerad 2011-02-28 15:20:12 i Allmänt,

Misse betedde sig lite konstigt igår vid 14-tiden när jag kom hem. Hon jamade och jamade, och när jag väl gick emot henne så sprang hon ifrån mig. Så jag följde ju efter för att se vad hon ville. Och då gick hon och la sig inne i linne-skåpet i vårt sovrum. (Där hon födde sist, fast då de var död-födda och knappt utvecklade). Så jag satte mig på golvet utanför, och hon somnade. Efter 3 timmar hade jag sån träsmak i röven så jag var bara TVUNGEN att gå ner. Gick 2 minuter sen hämtade hon mig igen.... :)


Katter (inte alla) vill gärna att man sitter och "håller tass" när de ska föda. I alla fall så struntade jag i min pilatesträning igår. Jag var inte helt hundra på om det var nåt på gång, men jag ville inte lämna henne. När jag och Rikard gjorde oss i ordning för sängen så stod hon och jamade utanför dörren.


"Jag tror hon vill att du ska gå med henne" - Rikard.


Så jag gick med henne, klockan var runt 22:00. Och jag var SÅ trött! Men jag satte mig hos henne, och efter bara 10 min så började hon krysta. SPÄNNANDE! Så jag bad Rikard att koka en sax och hämta papper.

Och efter bara 10 min så var den första lilla parveln född! Det gjorde extremt ont på henne, så hon sprang "ifrån smärtan" samtidigt som hon födde, så den lille parveln kom till världen med en duns i golvet.. :/


Och där låg den, och skrek olyckligt! Min katt blev ju lika förvirrad hon och visste varken ut eller in. Men vi gjorde ingenting, naturen sköter sig självt. Huvudsaken var ju att den skrek och fick därmed luft. Annars hade vi ju såklart ryckt in. Och efter ett par minuter så började hon tvätta den lille.

Det är ju ingen vacker syn precis,.. ser ut som en geggig fladdermus.. typ.


Efter några minuter så satte värkarna igång igen och hon krystade ut bäbis nr 2. Och då blev det katastrof för kattmamman. En bäbis som låg och skrek på handdukarna för att hon ville ha sin mamma, och en ny-anländ som låg och skrek av chock. Och mamman däremellan som inte visste vilken hon skulle ta hand om. :)

Där fick Rikard nog av allt skrikande och gick och la sig. :)

Efter ytterliggare 10 min kom bäbis nr 3! :) Den kom ut i en rasande fart, men då visste hon exakt vad hon skulle göra, det gick naturligt.


Och sådär... alla låg nöjda och glada mot mamman och snuttade. Jag somnade på sängen i ren utmatthet.. Vaknade nån timme senare med ett ryck och var ju tvungen att städa undan allt..


Bäddade rent och gjorde mysmys, la dit ungarna och de började ju såklart skrika för fulla halsar så mamman var ju inte långt efter..
Men så la hon sig raklång med ungarna intill magen och somnade. :)


Jag slängde papper och täcket som var fullt av blod och fostervatten. :/ ... Torkade golvet, tog upp kattlådan, ställde fram mat och vatten. Fyllde cola-flaskor med hett vatten och la under täcket bredvid mamman och ungarna. Satte igång värmefläkten och gick sen och la mig klockan 03.30!


HELT SLUT!!

Var uppe vid 6.30 och kollade till de små, de låg och snuttade och pep. Så himla söta!!! Nu är de mer lika kattungar när de är torra och välputsade. :)




3 små gullungar!



Lördag

Publicerad 2011-02-26 17:34:06 i Allmänt,

Rikard och jag myser hemma idag. Men lite nytta har vi med fått gjort. Han lastade av veden från kärran och jag har målat element och tvättat.

Till middag idag blev det rester från igår. Pasta med lax/räkor-sås. Skitgott! Jag brukar inte lyckas speciellt bra med mina pastasåser, krånglar alltid till det, men denna gången blev det jättebra. :)
(KAN bero på att jag luskade lite i ett recept på nätet först) ;)
Till efterrätt åt vi citronkladdkaka med vispad grädde. Också skitgod! Jag får faktiskt hålla med Jenny, att ha citron i kakor är friskt och gott! Likaså apelsin gillar jag, speciellt apelsinkringlor. Men de känns lite för "juliga" nu. :)

Annars idag tar vi det lugnt. Jag är så himla trött! Efter maten nu så hamnade jag i koma på soffan..

Så det får bli en film, lite gott och tömma den röda flaskan... :)

Första provet - Check!

Publicerad 2011-02-25 18:20:16 i Allmänt,

Kom in i skolsalen idag, hängde av mig jackan och gick raka vägen in på toa. Haha, nervöskissig kan vi kalla det. (Plus två koppar kaffe på morgonen). Jag var trettio minuter för tidig, men inte den enda, så man hann ju fundera en del på provet.

Saker som;

"Tänk om jag får provet och inte känner igen ETT SKIT?"
"Tänk om jag har läst på fel saker?"
"Tänk om jag får fullständig blackout?"

Tänk om, tänk om, tänk om.

Men när jag fick provet så var det bara att börja skriva, och saker och ting föll på plats.

Det konstiga var att VG-uppgiften var mycket svårare än MVG-uppgiften. (?)
Det var nåt i stil med "förklara hälsa och sjukdom ur ett kulturellt perspektiv i ett historiskt begrepp och vilka skillnader finns det inom vården, och vad kan man göra för att förbättra dessa, reflektera över och diskutera dina svar".

Man bara, eh va? Haha! Nåt i den stilen.

Men jag skrev på allt. Bättre det, än att lämna tomma rader.

//Cissi

Vill ut och resa!

Publicerad 2011-02-25 11:18:09 i Allmänt,

Ja antagligen lär ju inte det bli av detta året. CSN-bidraget är ju inte precis saftigt. Och inte lönen på jobbet heller för den delen. Men i kombination med varandra så kanske man lyckas lägga undan ett par lappar i månaden. Dessutom har vi ju fem-siffrigt i presentkort på Ving.

Fast Rikard hade ju gärna ut och rest nästa vår, som ett slags firande över att jag då är klar undersköterska.

Finast i världen är du!

Vi har ju aldrig rest tillsammans. Förutom när min mamma fyllde 50 och vi spenderade en vecka i Danmark med heeela familjen. Det var en fruktansvärt rolig resa som jag gärna hade gjort igen. Men, för att göra den ännu roligare så kanske vi kan åka till en annan världsdel tillsammans. Europa tilltalar mig inte jättemycket. Men jag hade ju inte precis sagt nej.

Sen kommer vi ju få en anledning till att komma till Florida när min syster och hennes familj flyttar dit i sommar. Helt sjukt, jag VET att jag kommer komma till Florida. Behöver ju bara flygbiljetten, boendet blir ju gratis!




Nej det är inte Florida, det är Thailand. Men nu förstår ni vad jag vill med min resa...




Helt underbart..





Tänk när stranden är som knarrig potatismjöl under fötterna...




Och man kan inte avgöra vart vattnet tar till. Eller som Montazami säger...

"Där marken slutar,..och vattnet... börjar"

Hahaha! Skön!



Ja ni ser ju själva...





Men innan jag hoppar i en bikini så kommer jag förhoppningsvis vara lite mer fit!!

//Cissi

Herregud!

Publicerad 2011-02-24 18:02:09 i Allmänt,

Haha jag trodde halsen skulle brinna upp till dagens middag!!! Satt och snörvlade, klunkade vatten, andades och tuggade med öppen mun. (Trevligt sällskap för Rikard). Men jag hade inte en aning om att thai spice mix var så otroligt stark!! Rikard tuggar ju utan problem och kallar mig för mes. Men när vi beställer Thaimat på restaurang så tar han gärna rätterna med tre st chilis på. (Så starkt det går att få), plus att han får en liten burk med extra chili bredvid!


Värsting-kryddan! God, men stark!

 

 

I övrigt så är jag väääldigt glad idag!! Fick en trevlig överraskning om man säger så!!

Ni kan ju få en liten hint....

 

Hihihihihihi!!!!!

 

 

Nu måste jag skölja ögat... svider som ¤(/&%¤#!! (Råkade pilla i närheten av ögonen när jag precis hållt i mördarpåsen...)

 

 

Pluggis

Publicerad 2011-02-23 16:42:10 i Allmänt,









Jag har gått igenom alla instuderingsfrågor nu i boken och även på handlingsplanen för att markera det allra viktigaste i boken. Än så länge känns det helt okej. Som jag sa innan så lär jag mig mycket lättare genom färger, så ni är min tråkiga svartvita bok prydd i snyggt rosa. :) (Jag trodde faktiskt den var röd).

Renoveringen där uppe går bra också. Nu ska vi bara olja skrivbordet en sista gång, så kan det ställas in. Kalle var här och hjälpte oss igår med listerna runt fönstrerna i stora hallen. Och jag har till uppgift att måla hela hallen. (Jag VILL att det ska vara BARA min uppgift för då vet jag att det blir ordentligt gjort!). Sa det till mamma och hon sa direkt "petigheten har du efter fin far". Och det tror jag också, för allt måste vara exakt...

Jag får panik om t.ex inte tejpen är exakt intill listen..


Nu får jag börja med middagen här. Stekt falukorv, kokt potatis med blomkål-morotsstuvning. Yum!

//Cissi

Plugg + Jobb

Publicerad 2011-02-21 14:31:01 i Allmänt,

Har mitt första prov nu på fredag. Liiiite nervös faktiskt. Men det mesta i detta ämnet är ganska logiskt. (Människan socialt och kulturellt). Jag är mest nervös inför medicin-kursen. Antagligen blir det en massa konstiga namn på latin man ska lära sig. Nästa kurs är väl ingen höjdare det heller, etik och livsfrågor. Men man kommer väl in i det också.


Om 30 min ska jag bege mig till jobbet. Har ingen lust att jobba ikväll... Men får ladda upp med korsord och kaffe.


Känner mig lite snorig och det är nåt på gång i halsen. Rikard har ju varit lite sämre än mig så antagligen är det han som smittat mig. Typiskt. Det är ju ingen höjdare att vara krasslig i halsen och ha ett telefonjobb.


Var på pilates igår också, helt sjukt jobbigt. Det trappas fortfarande upp och blir hårdare pass. Men det är ändå lika roligt. Känns skönt när man går uppför trappen och man känner att låren och rumpan krampar i träningsvärk.
Fast nu har jag mest träningsvärk i underarmarna. Vi stod väldigt mycket på armarna igår (med benen uppå bollen) och gjorde armhävningar. (Helt otroligt vad klen jag är i bröstet) Men det ska det bli ändring på nu. Jag känner helt klart skillnad från första gången jag gick på passet att jag orkar mer och har bättre balans. Nu kom jag t.ex upp på bollen med alla fyra och lyckades sträcka ut ena benet och armen!!!! (Skitstolt!!)


Nej nu måste jag gå till bussen... (villintevillintevillinte!)

Äll....

Publicerad 2011-02-18 10:26:31 i Allmänt,

I början av mitt och Rikards förhållande så var han nere och hälsade på i Kallinge. Allt var väldigt nytt och lite halvsäkert sådär "är-vi-tillsammans?-nytt".

Vi låg i alla fall uppe i soffan och mös, och så säger han "Jag äll...." varav jag stirrar storögt på honom och retar han för att han tänkte säga att han älskade mig. :)

Han nekade ju såklart med illröda kinder.. Söta.

Sen åkte han i alla fall hem - efter några dagar så fick jag ett blombud (3 röda rosor).
Med följde ett kort med hjärtan på där det stod.. "Puss.. Äll =)"


Så då visste jag att vi var tillsammans. Jag var ju upp över öronen förälskad i honom efter de romantiska dagarna.


Och sen dess brukar jag ibland säga "Jag Ällar dig!"

Tillökning

Publicerad 2011-02-17 22:58:32 i Allmänt,







Gumman ligger och päser i sängen. Det är väldigt mycket vila, äta, vila, äta, vila på schemat nu. Men de små sparkar för fullt i magen. Så roligt att ligga och titta på. Så vi får hoppas detta går vägen denna gången. Håller mina tummar. Efteråt så kommer vi självklart sterilisera henne. Och även den andra lille knodden vi ska behålla. I övrigt mår hon bra. Äter som en häst och dricker mycket. Och jag gör inget annat än o läser om katt-förlossning på nätet och förbereder mig så gott det går. Får ringa veterinären och förvarna dom när det är dags fallifall det skulle uppstå komplikationer.

Har ni tips på vad man absolut måste tänka på så TIPSA! Vem ni än må vara :)

/Cez

Hoppsan..

Publicerad 2011-02-17 18:20:53 i Allmänt,




Pratade med min bror när jag var påväg till jobbet igår. Gick genom kompassen och b-o-k-s-t-a-v-l-i-g-e-n asgarvade! Hahahaha!


Jag berättade för Christian att vi har en kille på jobbet som är gay och läspar. Och det är så otroligt roligt (ibland störigt när man är irriterad) att sitta bredvid honom.


Föreställ er detta; "Heeeej! Mitt namn är Sssstefan Jansssson"
Han pratar extremt "kvittrande" också. Ni vet vad jag menar. Det är så JAG känner mig manlig. =) Haha!


I alla fall så berättade jag detta för min bror...


Ce: Satt bredvid en kille på jobbet igår, och han läspar nåt grymt, plus han är gay. Tänk dig detta liksom (gör mig till) "Heeeej, mitt namn är Ssstefan Janssson"
Ch: Men herregud, att de ens får anställa såna ...
Ce: Aaa men.., det finns fler bögar på mitt jobb.
Ch: ...........

Sen blev det ett enda stort asgarv!! Min bror ansåg ju självklart att det kanske inte är så lämpligt att de anställer en telefonist som läspar. Hahaha!

Ja det var längesen jag skrattade så mycket!

Bara tog för "givet" att det var gay-grejen det var fel på !. Hahaha! Usch vad elak jag kände mig.

Men så är verkligen inte fallet. =)









- 1 kg

Publicerad 2011-02-16 12:16:33 i Allmänt,

Blev svinglad när jag ställde mig på vågen imorse och den visade -1kg!

Bara 1 kg till så väger jag lika mycket som pappa. (Störigt).

Men jag ska inte väga såhär mycket. Jag ska väga 62....(Not even close!)  

Men nu är jag inte tjock som en gris, det är min pappa som är liten. :)

Ikväll blir det jobb, till det har jag ordnat matlåda. Ett recept som jag lärde mig av Anna, när jag och Kaisa åt middag hemma hos henne.

Annars så händer det inte så mycket, har ett prov jag måste läsa till. Lizette kommer hit på film på fredag! Sen på onsdag nästa vecka blir det fika med Anna och Kaisa innan jobbet. Alldeles för längesen vi sågs..

Så det ser jag fram emot!

Nahe...

Publicerad 2011-02-15 18:59:34 i Allmänt,

Jag blev så glad när jag fick nys om att Stephenie Meyer höll på att skriva på en sjätte bok och Edward Cullens liv, så jag tog reda på lite mer fakta på hennes hemsida.

Men möttes tyvärr av tråkiga nyheter...

Saken är den att den boken (Midnight Sun) läckte ut på nätet Innan den ens var klar. Vilket gjorde Stephenie förbannad såklart.

Här ser ni hennes förklaring ordagrant om vad som händer med boken.

"So where does this leave Midnight Sun? My first feeling was that there was no way to continue. Writing isn't like math; in math, two plus two always equals four no matter what your mood is like. With writing, the way you feel changes everything. If I tried to write Midnight Sun now, in my current frame of mind, James would probably win and all the Cullens would die, which wouldn't dovetail too well with the original story. In any case, I feel too sad about what has happened to continue working on Midnight Sun, and so it is on hold indefinitely."


Indefinitely - En liiiiiten chans finns det dock kvar. Man får väl hoppas helt enkelt.

Håller tummar och tår.

Hoppas hoppas hoppas

Publicerad 2011-02-15 18:01:47 i Allmänt,

Kolla in detta...

Twilight-serien

  • Twilight
  • New Moon
  • Eclipse
  • Breaking Dawn
  • The short second life of Bree Tanner
  • Midnight Sun - Ej släppt, datum ej bestämt

Stephenie Meyer håller på att skriva en 6:e bok. Den ska tydligen vara Edward Cullens historia. Spännande! :)

Ass-burning!

Publicerad 2011-02-15 14:50:19 i Allmänt,


Jag körde lite egenträning hemma imorse med min boll! Varav denna varianten dyker upp på DVD,n. Trodde jag skulle DÖ!jobbig var den! Jag har ritat en liten bild i paint så ni får en "känsla" över vad jag gick igenom. Haha!

Snygg va? :D ... Nejmen den var riktigt tuff faktiskt. Hela tiden håller du röven i luften och så jobbar du med benen fram o tillbaka rullandes med bollen.. Min röv skrek av smärta! Likaså baksida lår. Men denna kommer jag definitivt köra fler gånger...

GRYM!

Bra start!

Publicerad 2011-02-13 13:21:06 i Allmänt,





Till frukost idag blev det en grov bulle med mini-keso, gurka och blåbärssoppa till det. En bra start tycker jag allt!

Luktar så gott här hemma nu också för jag har kört runt med svabben. Så fräscht! Tänkte lägga på lite nya dukar på borden också så får väl dra igång med strykningen.

Har skrivtorka ändå som ni märker..

Ciao

What are you waiting for?

Publicerad 2011-02-12 18:06:16 i Allmänt,

ONE LIFE - ONE CHANCE!


Nu är det inte så att jag precis har vräkt i mig en pizza, och därför har ångest. (Okej, jag åt en semla för 1 timma sedan). Utan min stora inspirationskälla är min brors fina sambo Josse! ( http://www.gleamofhope.blogg.se ) Och jag har just pratat med henne över msn. Hon får mig alltid till att känna "Nu j*vlaranamma!". Idag är det lördag, imorgon är det söndag och då ska jag börja med mina points igen. Det som är så perfekt är att jag och R ska iväg och handla ikväll ändå. Så då kan vi handla rätt!.


Här bjuder jag på lite bilder på hur jag såg ut för 5 år sedan kommer att se ut inom en snar framtid!!!





Detta eviga plockande!

Publicerad 2011-02-09 12:05:40 i Allmänt,

När man börjar städa här hemma så kan man aldrig slutföra det man precis började med, för då hittar man nåt annat att plocka undan, nåt annat att dammsuga, nåt annat att diska upp osv. DET TAR ALDRIG SLUT! Hälften av min städning lägger jag på att plocka undan efter vissa för att lägga det på den platsen där det ska vara.


Det är ju konstigt, vissa har fullständig koll på vart vissa ska hitta det vissa behöver. Men vissa har inte en aning om vart vissa ska lägga tillbaka det.


Men jag är nog inte den enda som har det såhär.


Fast jag är stenhård. Slänger vissa smutstvätten ner för källartrappen...så får vissa gå i smutsiga kläder...


Antagligen kommer vissas svettiga träningskläder från i förra veckan ligga där tills de kryper iväg av sig själva..


















AjAj..

Publicerad 2011-02-08 13:14:52 i Allmänt,




Haha, tycker denna bilden är sååå klockren! Men riktigt så illa är det inte denna gången. Jag har bara nåt så förbannat ont i magen. Det har aldrig vart såhär illa förut, men igår kom flera smärt-attacker så jag t.o.m gled ner från soffan till golvet och låg i fosterställning och kved. Värsta jag varit med om..  EVER!! Blev ärligt rädd ett tag. Jag kände bara att jag ger upp, jag pallar inte denna smärtan. Hade det inte släppt efter ett tag, så hade jag helt ärligt ringt 112. För det där var INTE normalt!! Smärtan brukar ju komma i kramper, sen släppa efter några sekunder. Men denna smärtan gav sig aldrig, den trappades däremot upp och blev värre och värre. Tillslut slutar man ju andas för varje rörelse gjorde smärtan outhärdlig. När jag kände att nästa kramp var påväg så sa jag högt för mig själv "Nej! Nej! Nej! Inte mer! Snälla!" Hur töntigt låter inte det? Men så ont gjorde det. Onormalt ont.

Men idag mår jag bättre. Efter 4 tabletter sen igårkväll. Jag ska till jobbet ikväll - i adidas träningsbyxor. F*n heller att jag tänker sätta mig där med jeans som trycker mot magen. Hell no. Man är ju extra svullen nu också..

Well well - annars är allt annat jättebra. Både med mig och Rikard och mellan oss för er som undrar. :) I skolan går det också bra, igår hade vi HLR-utbildning. Jättepinsamt med teatern man skulle spela (med en docka). "Hallå, hallå, hör du mig?" Hahaha! Skämdes som en gris! Men jaja.. så är det ju. Finns väl ingen idiot som börjar blåsa det första man gör innan man försökt få kontakt med människan? Haha!

Nej nu ska jag inte klaga, det är bra att man fick denna utbildningen för vad som helst kan ju hända.
Jag tror däremot chansen är större att man råkar ut för att nån i ens närhet sätter i halsen. Och då lärde vår mentor oss en massa olika sätt att trycka på.

Tänk när ens eget barn kanske sätter i halsen? Lilla 8-åriga "Lotta" som har fått sitt lördagsgodis och hoppar studsmatta samtidigt som hon har godis i munnen. Skräck-scenario. Men vår mentor sa det att när det gäller barn så är det mycket lättare att göra nåt. Man kan ta de i benen och vända upp o ner på dom, man kan lägga deras mage mot vårt eget knä (när man sitter i en stol) och sen runga till de i ryggen ordentligt.

Har själv satt i halsen som barn. Lekte hemma hos  min granne Fredrik. Vi klättrade i trädet i trädgården och käkade körsbär. Jag var nog 4-5 år. Och "vips" så satte körsbäret sig som ett lock i halsen. Och jag minns det som om det vore igår. Jag klättrade ner lugnt och gick hem. Det var det enda jag hade i huvet, att jag måste hem. Så jag knatade över gatan och öppnade dörren - nästa sak jag minns är att pappa håller mig över diskhon och rungar ut körsbäret och mamma står bredvid och gråter.

Då hade jag öppnat dörren och säckat ihop på dörrmattan. Mamma och pappa satt i köket och fikade så de hade hört att nån öppnat ytterdörren. De ropade "Hej!" - väntade  - men fick inget svar, så mamma gick ut i hallen och tittade och så blev det ju ett panikskrik "JOHNNY!!" Sen hade pappa hängt mig över diskhon och slagit mig i ryggen, gjort heimlich-manöver, men ingenting hjälpte. Sen hade han sagt till mamma "Fungerar det inte denna gången så blir det akuten direkt". Men då slog han mig i ryggen med all kraft och då flög körsbäret ut i diskhon. Mina läppar var helt blå och tungan vit. Efteråt sov jag som en gris i flera timmar. Det där tog musten ur mig.

Tur man har en pappa som jobbat som ambulanssjukvårdare...

Men jag fick reda på igår att en person som sätter i halsen blir medvetslös ganska snabbt. När man gjort allt man kunnat och inte fått upp nåt så ska man börja med HLR och blåsa ner det som sitter fast. Det får opereras ut senare.

Och nåt som är EXTREMT viktigt!! Barn som sätter i halsen kan gå och gömma sig! Det gjorde jag själv en gång, fick ett läkerol av farmor, satte i halsen och gick in mamma o pappas sovrum och hostade. Men fick upp det själv den gången. Och en person som hostar ska man aldrig störa - låt de jobba själva. Tills de blir blå då.. =)

Nej detta blev ju himla långt, jag måste göra mig klar för jobbet.

Tjingeling!



Om

Min profilbild

Cezilija

27 år och rakt igenom en äkta Blekingska! Flyttade upp till Västkusten pga den starka kärleken! Bor i en villa i Skepplanda ihop med min sambo Rikard och våra små katter Keyser och Knorris!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela