Cezilija

Torsdag

Publicerad 2011-06-30 15:30:28 i Allmänt,

Nu är jag inne på fjärde dagen.
Känner absolut ingenting.
I måndags var jag ute och gick 5,5 km på 59min och 39sek för att vara exakt.


Tisdag och onsdag har det varit sån fruktansvärd värme att jag inte haft nån lust att gå mitt ute på landet i gassande sol. Svalde två flugor sist, gäller att inte flåsa för mycket och hålla munnen stängd..







Men idag hänger regnet i luften så när Rikard tränar fotboll så ska jag gå samma runda.

Annars har det inte hänt så mycket mer, ska skriva två prov imorgon. Missade det förra veckan, tänkte såklart att eftersom de INTE skrev prov på nationaldagen, så lär de väl inte göra det på midsommarafton heller!. Men jodå! Det gjorde dom, så imorgon skriver jag två prov. Känns inte alls roligt, men det får gå. Känner mig faktiskt ganska säker.

Efter jag klarat dom proven så ska jag börja med Handledning. Har redan boken, och det ämnet är pyttelitet. Om man jämför med Vård och omsorg som låg på 200 poäng och 2 månader.

Ösh, har inget mer o berätta.. ingen lust heller. :)

//C

Snart så..

Publicerad 2011-06-15 13:25:03 i Allmänt,

Jag har bara ett pass kvar på jobbet, sen är jag ledig imorgon och på fredag åker vi ner till Kallinge.

Slet som ett djur igår på passet för att få mer betalt - och jag lyckades! Men jag struntade i rasten. Målet var 16, och jag fick preciiiis 17 st. Man får ungefär 3 st i timmen. Jag jobbar 4 ½ timme. Do the math! Så de sista 5 var bara rena turen..

När passet var klart så var halsen helt fucked up. Hes och trött. Så huvudvärken var ett faktum när jag kom hem. Man spänner sig ju omedvetet också, eller man försöker andas så lite som möjligt.. Haha, svårt att förklara. Men tänk att du talar till punkt i skitlånga meningar utan att ta ett nytt andetag. Tillslut blir rösten .. kass.


Det är lite av en vanesak också.


Men men, skit samma! Imorgon är jag L E D I G !! Och då ska jag vila rösten, tvätta upp alla kläder, packa våra väskor sen drar vi på fredag morgon. =)


Hade ju feber i måndags också, så typiskt mig, att få feber bara 1 dag, sen är den "puts väck". Hade sjukt ont i nedre ryggen också. Lite ont i halsen och bara yr, trött och ..konstig. Kände mig inte alls bra...



Såhär spenderade jag den dagen, i soffan, framför teven.. såg 5 filmer - i rad! Heeelt slut var jag.


/Cissi




Svar på skoluppgiften.

Publicerad 2011-06-12 21:28:32 i Allmänt,

Fick ju hjälp av pappa på min skoluppgift. Såhär blev svaret på frågan. (För er som är intresserade!).

Det första man måste tänka på i detta läget när man får reda på att ett tåg har Farligt Gods är att ta reda på vad är det för ämnen ? Hur många passagerare fanns det på tåget ? Eftersom olyckan skedde mitt i staden behöver vi utrymma byggnader.
1 Räddningstjänsten åker mot platsen och på vägen dit utser man en brytpunkt ( dit skall alla styrkor åka.) denna platsen meddelar man till SOS som i sin tur meddelar alla styrkor som är på väg till olyckan. När man åker mot en olycka där det finns farligt gods måste man vara noga med vilket håll jag åker. Hur är vinden ? vilket håll blåser det ?
Finns det risk för giftiga gasmoln- giftig rök mm ?  Därför är det viktigt med en brytpunkt så att inga styrkor eller enheter åker in i olyckan och kanske själva blir utslagna.
Räddningstjänsten tar kontakt med den driftcentral som har hand om all tågtrafik för att ta reda på var det är för några ämnen på detta tåget och man begär räddningsfrånkoppling= man bryter strömmen på EL - järnväg Man åker fram för att kontrollera platsen, är det några vagnar som läcker eller brinner det. Man sätter in resurser för att säkra platsen och plocka bort skadade som befinner sig i ett livshotande läge.
2 Man skall upprätta en ledningsplats. Där finns Räddningsledare – Polisinsatschef och den ansvarige för sjukvården. De leder och fördelar resurser till olyckan. De plockar fram olika resurser   som kan behövas. De kontaktar sjukhus och förvarnar så sjukhuset hinner plocka in extra resurser. Plocka fram POSOM-grupper till oskadade och till anhöriga.
POSOM = Psykiskt och socialt omhändertagande.
3 Platsen är säker. Nu delar man upp olyckan i olika sektorer så en styrka tar den vagnen och nästa styrka tar nästa vagn och så vidare. Man fördelar resurser. Sjukvården börjar sitt arbete på skadeplatsen, och detta gör man i samarbete med  räddningstjänsten . Skadade behöver kanske klippas loss- de kanske behöver smärtlindring – dropp – stabiliseras –
stoppa blödningar. De skall prioritera skadade.  Man skall upprätta en uppsamlingsplats för skadade – Dit skadade förs för ytterligare behandling och priotering innan de körs till sjukhus. Där skall också Polisen registrera vilka som körs iväg och vart de körs
3 Polisens uppgift är att spärra av olyckan – Sköta utrymning om det behövs –  Registrera skadade – Underrätta anhöriga mm

Skoluppgift

Publicerad 2011-06-09 09:25:00 i Allmänt,

Såhär lyder min skoluppgift.



"3. Tänk dig att två tåg kolliderar mitt i staden. Det ena är lastat med kemikalier och det
andra tåget har passagerare. Förvridna metalldelar, bagage, blod, svart rök, skadade
människor, bränder, höga skrik och hysteriska människor finns över hela platsen.
Någon ringer 112.
Beskriv hur en insats vid denna katastrof troligen organiseras av de inblandade: Vad gör
räddningstjänsten, brandkåren, polisen och sjukvården? Glöm inte ange dina källor."




Började ju nästan skratta för mig själv. Lyfte ju på luren och plingade bara min kära far så kan han lägga upp en plan som pissar på de andra MVG-uppgfterna. :)

Jag ringde han redan imorse och berättade om uppgiften och så började han prata;

"Ja, först och främst så måste man upprätta en s.k brytplats - dit alla inblandade styrkor först samlas...Innan man tagit reda på vad det är för gifitiga ämnen. Är det gas, hur ligger vinden? Eller är det farligt i närkontakt med huden? ...."






Och för er som undrar, nej - det är inte fusk. Så länge jag anger mina källor och förklarar att min pappa är Räddningsledare så är det inga problem. Det är ju bara positivt, tänk så mycket jag lär mig!














Water for Elephants

Publicerad 2011-06-08 12:07:54 i Allmänt,



Water for Elephants!





Jag var lite sådär halvt om halvt nyfiken på den filmen. Trodde den skulle vara lite kass i.o.m att den handlar om en cirkus. Men hela storyn var jättebra och filmen är fantastisk!

Handlar om Jacob (Robert Pattinson) som läser till veterinär på högskola. Men hans föräldrar omkommer i en bilolycka och han blir hemlös. Han försöker ta sig till storstan för att söka jobb och hoppar på ett tåg som fripassagerare, men uppetäcker på morgonen att det är ett cirkuståg han hoppat på.

Sen vill jag inte säga mer, men den är jättebra!


//Cissi

Breaking Dawn

Publicerad 2011-06-07 19:19:15 i Allmänt,

Det gäller att vara snabb när man tittar på trailern till Breaking Dawn. :) La faktiskt märke till att Melissa Rosenburg och Stephenie Meyer satt med som bröllopsgäster. :) Tycker sånt är lite kul. Stephenie Meyer är ju även med i första filmen under en scen när Bella sitter och lunchar med sin pappa. "Here´s your veggie-salad Stephenie". Har ni sett det?

Och för er som inte vet så är Stephenie Mayer författaren bakom Twilight-sagorna. Melissa Rosenburg är manusförfattare.


Jaja, kolla själva. :)


Bröllopsgäster!

Solsidan

Publicerad 2011-06-02 16:43:42 i Allmänt,

  • Fredde: Vad tittar du på?
  • Mickan: Inget.
  • Fredde: Jo, du tittar på mitt hår här.
  • Mickan: Nej.
  • Fredde: Nu tittar du igen. Sluta!
  • Mickan: Men... Du, vore det inte mysigt att åka till New Yorrrk en helg, bara du och jag?
  • Fredde: Älskling, man kan inte säga New York på det sättet.
  • Mickan: Hur menar du?
  • Fredde: New Yorrrk. Det är töntigt att använda lokala dialekter. Man säger inte "visst vore det skönt att åka till Michiko i sommar", eller "jag och några polare drar ner till Valenthia i höst", "jag kommer in med båten från Helsingborg till Helsingöööörh"... nu tittar du igen!

Om

Min profilbild

Cezilija

27 år och rakt igenom en äkta Blekingska! Flyttade upp till Västkusten pga den starka kärleken! Bor i en villa i Skepplanda ihop med min sambo Rikard och våra små katter Keyser och Knorris!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela