Cezilija

Bara en dag kvar..

Publicerad 2011-05-19 11:13:32 i Allmänt,

Imorgon är det 300 dagar kvar tills jag och Rikard sitter på ett flyg till Thailand. Och jag är INTE ENS I NÄRHETEN av min bikinikropp. Små förändringar har jag såklart gjort, har nog inte ätit pizza på i alla fall två månader.

Sen tar jag mindre portioner mat nu. Och bara en gång.

Men min motivation är nere på noll. Hur behåller man den egentligen? Det är ju verkligen skitsvårt.

Fast små förändringar räknas dom också, kanske det som vinner i längden. Ett steg i taget.


Ska försöka släpa med mig Rikard på kvällspromenader. Fast nu det sista har det varit ett riktigt busväder. Nästintill storm och regn. Gick ut igårkväll, men fick knappt luft, inget fräscht syre alls, det var som att andas ånga.


Ska försöka hitta mina tre små busungar här hemma också, vet i tusan vart de är, men skulle gissa på nere i vedhögen som de fick nys om igår. Himla spännande plats.

Två stycken får ju ett nytt hem idag. Känns bra. Rikard är nog gladast. Det har blivit en del svordomar om jag säger så. :) Nedrivna blomkrukor, lekar i mina gardiner osv...


/Cissi

Scream 4

Publicerad 2011-05-18 21:30:17 i Allmänt,

Såg den ikväll när ändå Rikard är iväg på fotbollsträningen. (Han avskyr skräckfilmer). Vet inte om man kan kalla Scream-filmerna skräck - och denna var lika kass som resten av dom. Men det är ändå filmer man måste se.
Ni kan ju se den och avgöra själva.


Tiden går så himla fort nu för tiden. Jag har redan hunnit läsa igenom tre kurser och sommaren kommer bli tuff känner jag. Är oerhört nöjd med hur bra det går i skolan. Och jag hoppas jag kommer bli lika nöjd med resten av studerandet.


Jag tycker det är kul att jobba på äldreboende och allt som har med de gamla att göra. Jag hade inte haft något emot att ha det som mitt yrke. Men jag känner - att det är ingenting jag vill jobba med för resten av mitt liv. Därför har mycket funderingar gått kring hurvida jag ska välja äldrevård eller sjukvård. Det lutar mer åt sjukvården eftersom det är där min dröm ligger. Att läsa vidare till sjuksköterska och jobba inom ambulansen eller på SOS. Det kanske ligger i blodet? Min kära pappa är ju brandmästare. Och min mormor har jobbat måååånga år på intensiven i Karlskrona.


Men så ställer man sig själv många frågor. Pallar jag pressen? Att ta snabba beslut? Är min personlighet rätt för ett sådant arbete?


Men det är som pappa säger. Jag LÄR mig. Man blir självsäker i det man gör. Han var nervös på sitt första larm. Men som han också säger - du är inte ensam.


Blåljus kanske är rätt för mig? (Det är skitcoolt - som pappa också säger) :)
Han har också jobbat för ambulansen. Tror han var ambulansförare om jag inte minns fel.



Det är mycket tankar som cirkulerar kring detta. Jag vill ju inte ta fel beslut. Kanske jag ska följa mina drömmar och inte ta en linje - för att den är enklast, och inte ställer så stora krav på en.


Vi får se. Jag hoppas jag väljer rätt.


/Cissi



Myssöndag

Publicerad 2011-05-15 12:17:14 i Allmänt,

Idag ska jag bara slappa. Precis heeeela dagen. Men först blir det äppelpaj med glass hemma hos Ammi & Kalle.

Så mer kommer ni inte höra från mig idag... =)

Tjingeling.


"Livets mening sticker upp som toppen av ett isberg vid horisonten.
"



Uppdrag granskning

Publicerad 2011-05-12 13:15:29 i Allmänt,

Nu på morgonen när jag slog på tvn så var det Uppdrag Granskning. Det hade redan börjat, men när jag lyckats sätta mig in i vad som hänt höll jag på att sätta maten i halsen.

En äldre kvinna bor på ett äldreboende, medans hennes man fortfarande bor hemma. Det blir ju så när man blir gammal, han klarade tillslut inte av att ta hand om henne ensam. Men så hände det ofattbara...

Hans fru blev våldtagen av en annan boende på hennes avdelning. VA!?

På 9 MÅNADER görs ingen polisanmälan, ELLER en Lex Sarah-anmälan!! 9 MÅNADER! Och under denna tiden kommer hennes man till henne i stort sett varje dag. Och han vet ingenting om vad som hänt. Och han vet inte heller att den mannen som han hälsade på varje dag och gav sin morgontidning till, var självaste våldtäktsmannen. Det är ju FULLSTÄNDIGT oetiskt att han ska hälsa på där varje dag och inte har en aning om vem mannen är!

Efter 9 månader fick han reda på vad som hänt. Att hans fru blev våldtagen. Men han vet inte vem mannen i fråga är, och han vet heller inte att den mannen fortfarande bor kvar på den avdelningen. Han var helt övertygad om att han hade blivit förflyttad. Men när Uppdrag Granskning hade kopplats in så berättade dom för honom vem mannen var och att han fortfarande bor kvar samma avdelning som hans fru.

Helt sjukt är det också att de kallar detta för "sexuellt ofredande". Men när denna mannen har haft sina egna kroppsdelar inne i kvinnan så kallar JAG det för våldtäkt.


Oetiskt och sinnessjukt. Vad är det för FEEEEL på folk?!





Oh ye!

Publicerad 2011-05-06 16:46:42 i Allmänt,

MVG - människan socialt och kulturellt
VG - etik och livsfrågor
VG - del 1 i vård och omsorg


Jag är SÅ bra! :)





Usama Bin Laden

Publicerad 2011-05-04 22:02:17 i Allmänt,

Obama har givetvis vunnit en stor seger! Jag tycker han har visat styrka och en stor beslutsamhet. Han har dödat fiendens stora symbol. Han har inte som Bush startat ett jättekrig som kostat hundratusentals människor livet. Istället har han gått direkt på en stor ledare med en liten grupp. Striden tog fyrtio minuter och staden där den skedde finns ännu kvar.

Jag vill inte vifta med flaggor vid någon människas död, men jag måste erkänna att jag också känner en lättnad. Hade jag varit i Washington hade jag varit utanför Vita Huset. Och hade jag varit i New York hade jag varit vid Ground Zero där World Trade Center stod innan två plan körde in i dem så de rasade och dödade nära 3000 människor.


Frågan är om Bin Laden gav upp - eller helt enkelt avrättades. En rättgång mot honom är troligen ingenting någon skulle vilja ha.
En annan fråga är också - dog Usama? Många hävdar att han varit död i åratal. Var är till exempel hans kropp, är den verkligen dumpad i havet?

Om Obama är stark - är västvärlden stark. Lättad- men glad? Nej. Allt detta dödande som sker överallt av tusen olika skäl, det ligger som en skugga över världen.


Vettskrämd!

Publicerad 2011-05-02 12:58:06 i Allmänt,

Tänkte jag skulle slå ihjäl lite tid innan jag ska in och jobba idag. Så jag satte på en film som jag laddade ner i förra veckan.



 

 

Insidious heter den och är regisserad av skaparna av Paranormal Activity och Saw-filmerna. Paranormal-filmen tycker jag är skitbra! (Slutade med att jag och brorsan sov skavfötters första natten haha!). Jag VÄGRADE sova ensam! Vi såg den hemma hos Jimmy Jonsson, med hela soffan full av kuddar och filtar. Haha! Men när vi kom hem så gick jag in på mitt rum och Christian in på sitt. Men det var i samma veva som jag hade flyttat hemifrån, så jag hade bara en säng och en sänglampa längst in i mitt stora rum. Hahaha! GLÖM att jag sover där själv!!! Såg riktigt spökigt ut. Så jag tassade in till brorsan och kröp ner! Sen låg vi och pratade om filmen och skrämde upp varandra. Hahaha! Sov nog inte en minut den natten!!

 

Men i alla fall. Denna filmen handlar om en familj som flyttat till ett nyss hus. Mamman i familjen märker massa konstiga saker i huset. Röster, syner, saker som flyttar sig....och folk som går runt....!!! *bru!* Men i alla fall, hon vägrar bo kvar där, och tror att det är huset som är hemsökt, men det är pojken som är det. . . .

 

Ja, ni får se filmen helt enkelt. Jag tyckte den var SKITBRA! Såg klart den för 30 minuter sen och darrar fortfarande. Lillkatten fick sig en liten flygtur också när knäppisen attackerar mina fötter under filmen. Haha! Trodde jag skulle kissa på mig...!!

 

Men se filmen. Den är inte otäck-äcklig med massa töntigt splatter (som jag hatar). Utan den är otäck-spännande! Det är en film där man sitter uppkröpen i soffan och skriker "MEN SKYNDA DIG DÅÅÅÅ!!" ..Och klappar med händerna i panik! Haha!

 

Ja, jag vet, skitdålig på att förklara bra saker! Men SE DEN!!!!

 

 

Hemlängtan

Publicerad 2011-05-02 09:43:43 i Allmänt,

När det är spikat att vi ska åka hem så kommer hemlängtan. Tiden kommer gå SÅ sakta fram till Midsommar känner jag. Och då är det 7 månader sen jag var hemma sist. Inte klokt ju! 7 månader!! ... Men det ska bli så roligt att fira Midsommar hemma. Har inte gjort det på 3 år tror jag.

Men detta året ska vi fira med min syster och hennes familj ute i Kuggeboda. Vi passar på att fira Sol och Oliver i samma veva, för sen i slutet på juni så flyttar dom till Florida.
Speciellt därför vill jag hem. Vem vet när jag kommer träffa dom nästa gång?

Denna helgen har vi fått otroligt mycket gjort jag och Rikard. Tror vi har klyvt 2-3 kärror med vedstockar. Kan inte Fatta att Rikards morfar gjorde allt det - för hand - förr i tiden. Stod och tänkte på det när jag klöv ved i helgen..

Men nu har vi några kubik på baksidan. Som är vårt vinterförråd. Fast det som är där nu räcker ju bara ett tag...

Knäckande? Oh ja! Haha =) Men det lönar sig i längden.

I övrigt så händer det inte så mycket. Jobbar varje dag denna veckan. Idag börjar jag klockan 14.00, men har ändå vart klarvaken sen klockan 7.00. Men jag tycker bara det är skönt! Man blir ju tröttare om dagarna när man sover för länge. Dessutom så kan jag inte sova på morgonen när jag är van i att stiga upp vid 6. Och än värre blir det när det är så ljust på morgonen.

Får försöka sätta mig lite med skolan nu innan jobbet.

Hej på er!

Om

Min profilbild

Cezilija

27 år och rakt igenom en äkta Blekingska! Flyttade upp till Västkusten pga den starka kärleken! Bor i en villa i Skepplanda ihop med min sambo Rikard och våra små katter Keyser och Knorris!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela