Cezilija

Julen står för dörra.

Publicerad 2010-12-21 11:08:22 i Allmänt,

Snart är det Julafton. Bara 3 dagar kvar. Julklapparna är klara, julpyntet är framme. Nu är det bara granen som ska in också. Har redan plockat fram julgranspyntet. Och skinka ska också göras, om det blir någon i år?

Det tror jag nog.

Kan ju bjuda på lite bilder från vårt jul-hem.

Den blå tomten jag har fått av farmor.


Också fått av farmor. Har en massa men pallar inte ta kort på alla. :)

Kaninerna på julgransmattan som vi fick av mormor. Tomten på julgransmattan. Såååå fin!!

Och så här ser resultatet ut. Jepp, det är mormor som sytt.


Och vad är julen utan Hälge?


Och så ser det ut i hallen.. dålig bild.

Olyckan är snabbt framme.

Publicerad 2010-12-20 13:24:21 i Allmänt,

Jag ringde Rikard tidigt imorse och berättade att vår cirkulationspump krånglade imorse. Den låter jättemycket, knarrar och gnisslar. Den har hållt på så i några dagar så nu var det dags att byta den. Man vill ju gärna inte att den stannar för då börjar vattnet koka om man eldar. Vilket är riktigt otäckt! Hela huset börjar brumma och skaka. (Been there done that). Men den betedde sig mycket konstigt imorse, trycket sjönk, temperaturen ökade, och så började den knarra och gnissla igen och så höjdes trycket igen. Sådär kan man ju inte ha det..

(Cirkulationspumpen är den som pumpar runt varmvattnet i huset.)

Men den har suttit där i 20 år så den har ändå hållt mycket bra måste jag säga.

Så för 1 timma sen så kom Rikard hit med sin arbetskamrat Tony och började byta ut pumparna.

I alla fall så stod jag i pannrummet med Tony och tittade på när han bytte ut pumpen, medans Rikard försvann ut i bilen för att hämta nån skruvmejsel.

Men så hörde jag bara ett högt kvidande från Rikard när han var påväg nerför trappen. "Jaja, han slog väl i knät eller nåt" - tänkte jag. Men så började han pusta och stånka och fortsatte kvida. "Nu är det ren smärta"- förstod jag då för Rikard är INTE den som gnyr i onödan.

Han är gjord av sten min pojk.

Men inte nu - dessvärre..

Jag frågade "hur gick det?" - och ställde mig i dörröppningen och såg Rikard stå framåtböjd i trappan med foten uppe på knät. Och det enda han sa var "Jag såg den ju! Jag såg den! Varför i helv*te trampar jag där då!!!"...Och  "Ooh nej! Usch, fy!" - sa jag (och satte händerna för öronen av nån konstig anledning) och då kom även Tony snabbt för då förstod han också att det var nåt väldigt fel.

Och det var det... väldigt.

Han stod med ena foten lutad mot knät och höll sig i husväggen, och under kängan så satt där en bräda.. AAAAAaaj!!

Så Tony tog fram kniven och satte spjärn mot sulan och började bända och böja brädan. Och stackars Rikard kved av smärta. Den brädan satt där.. Tillslut så lossnade den och Rikard slängde av sig kängan, och mycket riktigt, där var det spikhål... två stycken dessutom!




Och det var ju som ni ser inga små spikar heller.

Mitt stackars hjärta. Det får bli stelkramp för honom nu.. <3


Helgen

Publicerad 2010-12-19 12:52:39 i Allmänt,

I torsdagskväll kl 22:30 kom mina föräldrar fram till oss i Skepplanda. Då åkte de hemifrån kl 17.00! Snön vräkte ju ner i Blekinge den dagen (Och gör det kanske fortfarande?) Så därför gick det ju inte undan precis. (Ca 70km/h). Men huvudsaken är ju att de kommer fram. Så den kvällen blev det lite mackor och te. (Det brödet Ammi och jag bakade, godaste!). På fredagen steg vi upp tidigt och tog bussen in till stan. Och det var K N Ö K A T !! Kändes som att hela Göteborgs befolkning gick runt på stan. Men vi hade iofs inte förväntat oss nåt annat. Helgen innan julafton.... säger ju sig självt. Men där inne hittade jag lite fler julklappar. Chilli är skitbra! JÄTTESNYGGA indredningsgrejer och till bra priser. Så är ni i Gbg så gå in där. Ligger i brunnsparken. Självklart åt vi även på Kina. Det är obligatoriskt när familjen hälsar på. =) Sen gick vi vidare på stan. Tog inte bussen hem förrän 7 timmar senare. På kvällen åt vi räkor och drack vin. Lördagen så bytte vi fönster på övervåningen i vårt sovrum. Eller vi... pappa och Kalle fick äran. Mamma och jag pulade lite med annat. På kvällen åkte vi till Sollebrunn ihop med Ammi och Kalle och åt julbord!.. Ett gammalt gästgiveri från 1700-talet! Huuuuur fint som helst!! När det kommer till julbord så ska det inte vara på nån stel hightech-restaurang inne i stan... utan det ska vara ute på landet, med skog runt omkring, i en gammal gammal byggnad med allt det gamla bevarat, lågt i tak och ... mys helt enkelt. Precis som igår! Så det blev vi riktigt nöjda med allihopa. =) Jag får hålla med Ammi att vi kan göra det till en årlig grej =) Nu ska jag se vad Rikard har för sig. Idag kommer Larsa och tapetserar, tjoho!

Helt sjukt vad jag längtar..

Publicerad 2010-12-11 17:46:21 i Allmänt,






Ser fram emot den första delen av den fjärde filmen nåt sjukt nu! Här har ni ju ett smakprov på vad som komma skall. ;) Men det är bara som en piss i nilen med tanke på allt annat som kommer att hända. :)

Idag har jag och Rikard varit och tittat ut tapeter till datorrummet och hallen på övervåningen. Första gången vi var där och tittade på tapeter till hallen (där nere) så blev vi fruktansvärda ovänner. Haha. Men denna gången gick det så himla smidigt! Vi delade på det, Rikard fick bestämma ena rummet och jag det andra. Haha. Som små barnungar...! :) Men det gick jättebra, och jag tror vi båda blev väldigt nöjda med varandras val. Jag ville ju hålla det så neutralt som möjligt eftersom jag ser datorrummet som ett potentiellt barnrum i framtiden. Men det är ju lätt att ändra på tyckte Rikard. Bara till att smälla upp en tapet med hello kitty eller stålmannen så är det ju klatt! :) Dessutom så sover ju lillan/lillen hos oss till en början. Och under tiden renoverar man ju om barnrummet.

Nog om det..

Hallen blir jättebra, Rikard valde fondtapet, och TACK! ... Han lyssnade på mig när det gäller färg på hela övervåningen. VIT. Jag vill ha det som ljust som möjligt eftersom det är ett stort rum, ett fönster och spisen går i vitt. Så det kommer bli öppet och fräscht. Nöjd nöjd nöjd!


Den tapeten jag valde till datorrummet är randig, men jag vill inte ha den lodrätt utan vågrätt. Haha! Ja jag vet.. krångelmaja. Men det är så snyggt tycker jag. Dessutom blir det ett "djup" i rummet. Rikard satte sig emot lite, men så bad jag han ringa Larsa (Rikards morbror) och fråga om det var okej att han tapetserar vågrätt. Haha! Blev ett enda stort gapflabb i andra änden! :) Men han sa att "ingenting är omöjligt". :) Perfekt!


Nu får jag fortsätta med maten.. Stek idag... gott!!

Stackars Bonde Tomas

Publicerad 2010-12-09 13:27:26 i Allmänt,

Jag såg reprisen från igår på datorn imorse. Och jag tyckte så otroligt synd om Bonde Tomas. Det är klart han blir förvirrad med massa kvinnor på gården som drar i han från höger till vänster. Och som om inte det vore nog så har han ett helt filmteam efter sig dygnet runt. Han är ju van i att vara helt ensam. Och faktiskt så Fick han upp ögonen för två av dem. Men då blev det tredje helt psycho och ville ha mer uppmärkssamhet. Men OM han INTE vill ge henne det då? Packa och åk. Hon satte ju säkert en sån press på honom att det gick ut över de andra också. Därför såg inte de "hans rätta jag" och drog de också. Och ensam blev han. Eller blev han ensam med psychot, det får vi se nästa vecka...

Tomas-stackarn.


Däremot hade jag min favorit från första början. Och det var Lindha. Kolla på henne, visst ser hon väl härlig ut! Men tyvärr var hon den första som fick åka.


Ann-Katrin... ja herregud. Säkert snäll som få, men where´s the rock´n roll? Och vem går på en superdejt med shorts och t-shirt? Som hon redan springer runt med hela dagarna på gården. Håller med hennes dejt - "Jag tyckte hon kunde ha en klänning på sig". Säkert supersnäll - (scch, men det är korna också).
Hon borde komma igång lite mer - hon har ju det i sig - "en tagga trå, en tagga trå, de ä en trå, me tagga på" *garv*

(Där ville jag ha ett nackskott!)


Däremot denna helmysiga karln Roger blev jag förvånad att hon inte valde. Hela han skuttade ju av känslor, han ville ju så väl och han var så glad. Jag tror helt klart hon hade fått snacka lite mer om hon valt denna sprätten. :) (Men strumpor med sandaler är absolut förbjudet!)


Nu ska jag göra mig klar, jobbet ikväll!

Tjingeling

Fredag

Publicerad 2010-12-03 15:28:50 i ~Vardag~,

Dagen började med att jag kokte upp en stor gryta med vatten, drog fram förlängningssladden och frostade av frysen med hårtorken. Fungerade skitbra. Inte världens roligaste fredagsnöje, men jag skulle egentligen har gjort det förra året.

Blev så glad också för mina linser kom igår, och nya eclipse-filmen idag - kan jag ju se den utan problem. ;)

Annars har det inte hänt så mycket mer. Har jobbat lite denna veckan. Gick väldans bra igår.

Tog bussen hem som vanligt igår och valde nog den sämsta platsen på hela bussen. Jag pratade med mamma i telefon och så började personen framför mig skräna i sin. Hon pratade så högt så hon t.o.m avbröt mamma som just höll på ett berätta en sak för mig! Haha!
Hon blev helt tyst och frågade om det var nån som ville mig nåt. Haha!
"Nää, det är en som pratar i telefon"
- "Men herregud...."
Det dröjde en stund innan mamma och jag kunde börja prata igen så vi satt mest och fnittrade i telefonen.
"Jag kan gå fram till busschaufförn o be han öppna dörrn så hör nog den andra lika bra ändå"..

Varpå vi började fnittra ännu mer. :)

Ikväll blir det julfest på Forsvallen ihop med Rikard och alla andra handbollsledare i Ale Hf.

Så det blir säkert en trevlig fredag! Fastän den började så tråkigt... :)

Tragiskt

Publicerad 2010-12-01 11:32:19 i Allmänt,

Varför gör de så tråkiga julkalendrar nu för tiden?
Jag tycker att julkalendern ska ju handla om mystiska tomtar, vättar och magi som spelas in långt in i de Norrländska skogarna...

...Inte ska det väl spelas in i Stockholm city och handla om en flicka vars morsa är singel och försöker få ihop med det med grannen?

Det är ju helt vansinnigt!!

Nej, när julkalendern går i samma stuk som berättelsen "Endast tomten är vaken" som de visar på julafton efter Kalle Anka - då kommer jag att titta!


För det är en riktig julkalenders-berättelse i mina ögon och öron.


/C

Om

Min profilbild

Cezilija

27 år och rakt igenom en äkta Blekingska! Flyttade upp till Västkusten pga den starka kärleken! Bor i en villa i Skepplanda ihop med min sambo Rikard och våra små katter Keyser och Knorris!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela