Cezilija

Hårfärg

Publicerad 2011-03-31 17:10:29 i Allmänt,

Det blev inte blondt denna gången. Var för sugen på att prova på något nytt! :) Och jag blev supernöjd! Färgade håret på Klippstudion i Nödinge. Hade presentkort dit som jag fick av Ammi o Kalle när jag blev 25, så det var på tiden att jag använde det nu, eftersom det går ut bara om en vecka. :)


Här kommer lite bildbevis! Vad tycker ni??? =)


Torsdag

Publicerad 2011-03-31 10:57:37 i Allmänt,

Ska äntligen färga håret idag. Har bara inte en aning om vilken färg jag ska ha? Blondt eller mörkt? Tänker mig en riktigt mörk färg, inte svart, men riktigt chokladbrun. Eller kanske nåt rött? Kastanjröd passar jag jättebra i, men det är inte alls snyggt när det bleks.


Skit också...

Vilodag

Publicerad 2011-03-30 12:11:26 i Allmänt,

Gjorde illa ryggen nåt fruktansvärt igår vid träningen. Just när jag tränade kände jag inget speciellt. Men några timmar senare sen så kunde jag knappt lägga mig ner i soffan utan o grina illa. Och när jag skulle upp ur soffan reste jag mig som om jag vore 85 år. Rikard gissade på en bristning i musklerna nere i svanken eller helt enkelt en överansträngning.

Jag tror det är en överansträngning, för jag svankade ryggen när jag tränade mage. Så all belastning las på svanken. Kunde ju knappt duscha igårkväll. När jag skulle skölja ur schampoot och lutade mig lätt bakåt så kändes det som en kniv i ryggen. =/

Rikard sa att det antagligen kommer kännas värre idag, men sen blir det bättre. Men idag känns det faktiskt bättre! Men det gör fortfarande ont när jag lutar mig bakåt. Så att sätta upp håret imorse i en hästsvans var ju inte direkt skönt.

Men det blir säkert bra om ett par dagar!

På tal om annat så börjar jag lära kattungarna att gå på lådan nu. Himla spännande med kattsand, den ena lille svarta katten började krafsa runt och äta sanden. (Fullt normalt). Är egentligen bara bra, för det sätter igång tarmsystemet på dom. Men ingen har ännu uträttat behov..

Tycker att mamman kan vara lite brysk mot de ibland! Det ser RIKTIGT otäckt ut, för hon bråttar ner dom, sparkar med bakbenen och biter de över strupen. (Där håller hon kvar tills de piper till). Men jag googlade direkt och det har med uppfostran att göra. Hon lär dom.

De börjar slåss mycket med varandra nu också, bits till de piper och river varandra. Men det är bara nyttigt för dom så jag låter de hållas.

Det värsta är ju när mamman står och lurar bakom sänggaveln, med ryckande rumpa och svans å så kommer en liten oskyldig 4-veckors unge runt hörnet och får den klumpen över sig! Som dessutom biter henne i halsen och sparkar med bakbenen..


//Cecilia


Över en vecka

Publicerad 2011-03-29 13:45:44 i Allmänt,

Dagen började med 5 minuters "uppvärmning" på crosstrainern.

(Jag kallar det så,.. men sanningen är att jag inte pallar mer just nu haha)

Sen efter det la jag mig på magträningsmaskinen. Och den är rena döden. Kanske inte så konstigt när jag har samma lutning på den nu som innan på den goda tiden när jag var smal som en speta och vältränad, så var den inga problem alls. Men nu! Ja herregud... Men jag gör faktiskt 3 repetioner.

(Säger dock inte hur många för varje rep, då blir det pinsamt haha)

Kan knappt skratta så gör det ont, men det är ju så det ska vara nu.

Efter den träningen fattade jag tag i hantlarna. Lånar Rikards träningshandskar nu och det är en STOR skillnad. Innan la jag ifrån mig hantlarna - inte för att jag inte orkade mer, utan för att det gjorde ont i mina händer.

Men nu med handskarna på kör jag 10 fler. Lätt.

Sen var jag klar, det blev i alla fall 45 min. Hade inte ätit på länge och var tvungen att ha frukost! Och då blev det knäckebröd med leverpastej och gurka. Och nån med skinka, keso och gurka. Till det citronvatten. (Vansinnigt gott!). Och man sparar in pointsen.

Jag undrar hur mycket jag kommer lyckas gå ner fram till juni? Och hur vältränad kommer jag se ut?

Det ska bli spännande !!




Här är mitt (tillsvidare) gym. :)



Inte konstigt att man är fet!!!

Publicerad 2011-03-28 11:42:42 i Allmänt,

Som ni flesta vet så har jag satt igång med viktväktarna! Jag tycker det är skitroligt och mår otroligt bra efter en vecka! Idag pekade vågen på 69,7 kg och jag är skitstolt över att ha gått ner lite mer än 1 kg på bara denna lilla tiden. Vilket gör att jag känner mig ännu mer peppad och tränar ännu hårdare.

Ni som inte riktigt vet vad min diet går ut på så är det att räkna points. Med tanke på min längd, vikt, hur gammal jag är och hur mycket (lite) jag rörde på mig innan så ska jag äta ca 20 points varje dag för att gå ned i vikt. (En pizza innehåller 35!)


Men för att skrämma er lite extra och faktiskt göra som jag och ta tag i er själva och i er vikt så ska jag bevisa för er hur en typisk gottislördag kunde se ut för mig förut!

Morgon:

4 st ostfrallor            - 8 p
Ost 4 msk                 - 2 p
Smör 2 msk              - 3 p
2 kokta ägg              - 4 p
Mjukost 2 msk          - 2 p
Juice 3 dl                 - 2 p


(Mitt dagsintag var borta på bara EN frukost.)

Eftermiddag:

Kanelsnäcka i stor     - 6 p

Kvällen:

Pizza                       - 35 p
Cola 2 burkar          - 4 p
Godis 1 påse           - 8,5 p
Ostbågar 13 dl        - 11,5 p
Gräddfil (till dip)      - 15 p



= Håll i er nu! ... 101 POINTS! På bara EN dag!!


Det är ju faktiskt inte så konstigt att man har blivit riktigt fet!


Så ni som sitter där nu på andra sidan skärmen och våndas över hur FEL ni faktiskt gör,.. SLUTA! Ni kommer inte att ångra er.

Jag ångrar inte en sekund att jag satte igång med detta igen.(Ja jag har hoppat av en gång) Det är bara till att kasta sig in i det. Bara träningen har blivit en sån oerhörd skillnad.


Självklart ser jag ingen skillnad förutom direkt efter träningen när musklerna är svullna. Men man pallar ju fler rep.


DETTA ÄR SKITKUL! Och ni borde göra som mig !


Och glöm inte, detta är en livsstil!







Paradisio!

Publicerad 2011-03-27 18:07:51 i Allmänt,

Jag kan inte riktigt förstå att jag och Rikard ska dit om bara 1 år. Det kommer bli helt grymt underbart. Vilket minne vi kommer att bära med oss sen. Förhoppningsvis åker vi dit igen...


;)



Jag kan inte riktigt få in en video. Men ni får kopiera länken istället.




http://www.youtube.com/watch?v=ESldStIKh6Q



Kungälv

Publicerad 2011-03-26 20:13:23 i Allmänt,

Haft en mysig förmiddag idag med Rikard i Kungälv.



Vi hann strosa runt i ett par affärer, ta en fika, och efter det fick han jourlarm. (skit). Då var det vattenläcka i Nödinge.

Så Rikard släppte av mig hemma och så kom Ammi och Kalle över och då började vi fixa på övervåningen. Vi tog ut alla saker från sovrummet, plastade sängen och började riva lite tapeter. Katterna stängde vi in på toa under tiden så ingen av oss skulle råka trampa på nån av de små. Man ser de ju knappt och snabba börjar dom bli. :)

Rikard är ännu inte hemma. Han har vart iväg i ca 6 timmar. Han ringde för nån timme sen och sa att de höll på att fylla igen schaktet (stavning?) sen skulle de upp till nån pumpstation i Alvhem.


Nu blir det snart kvällsmat! Bakad potatis med tonfiskröra och sallad. Yam!





Prov 1 | MVG / / 2011-03-02

Publicerad 2011-03-25 16:32:25 i Allmänt,

WHAT?!

JAG HADE INTE EN ANING! Jag tog för givet att jag fick VG på provet eftersom det var det mitt slutbetyg blev i människan socialt och kulturellt.

Haha! SHIT! Vilken positiv överraskning det var såhär efteråt! =D

//C

Fredag

Publicerad 2011-03-25 11:40:30 i Allmänt,

Frukost: 3 knäckebröd med keso, skinka och gurka. Citronvatten och en banan. Känner mig som en fjäder! :)

Klockan 13:00 skriver jag prov. Etik och Livsfrågor. Har läst på en del, men jag tror det framförallt kommer handla om ens egna värderingar. Vad tycker jag? Är det här rätt/orätt? Osv.

Så det mesta lär antagligen bara vara logiskt.

I helgen ska vi måla! Larsa har varit här och lämnat färg i veckan. Ska bli roligt att måla känner jag! Har man bara på musik man tycker om så kan man stå och måla klart det mesta. :)

Jag har lite skrivtorka känner jag.

Återkommer sen.

Dvs om jag lever - Lizette och jag ska ut och jogga. (Ja ni läste rätt) .. ;)

"Cecilia ska ut och JOGGA - kors i taket!"

Det är ju inte omöjligt.

Publicerad 2011-03-23 14:00:09 i Allmänt,

Ibland kan man komma in i sina dalar då man inte alls känner för att träna eller fortsätta äta rätt. Det har jag själv råkat ut för många gånger.

- Jag börjar på måndag igen
- Bara denna lördagen
- Men det är ju så kallt ute
- Det blåser
- Det regnar
- Klockan är för mycket
- Jag ska bara
- Bara en


Nu har jag det iofs lite lättare denna gången. För jag tänker bara "Thailand" - så är jag på rätt spår igen - om jag nu suktade efter en bulle på espresso house innan jobbet.
Men jag tror att anledningen till att jag slutat innan var för att jag aldrig såg resultat. Jag kände resultaten. Jag blev piggare och jeansen satt inte tight om magen. Men jag måste SE resultat. Därför önskade jag mig en våg i julklapp. Och den springer jag på 3 gånger om dagen. Haha! Men det har Josse sagt åt mig att sluta med. :)

Jag är lite slarvig med mina points. Eller ganska mycket faktiskt. Det tar ca 3-4 dagar innan jag kommer in i rätt balans med vad man kan äta och inte äta.
Jag ska äta 20 points/dag om jag ska gå ner i vikt. Och i måndags åt jag 9 points. Och igår åt jag 13,5 points. Vilket innebär att jag gått på svält i 2 dagar. Vilket inte alls är bra. Det bränner mer på muskler då än fett, sa Josse.

Men det ordnar snart upp sig. Redan idag är jag uppe i ca 6 points. Och då har Rikard och jag inte ätit middag ännu.

Men nåt som får mig att sparka igång motivationen på allvar så är det före och- efter bilder på människor som gått ner extremt mycket i vikt.

Kolla bara in Jillian. Programledaren i Biggest Loser.




FÖRE




EFTER






BOOYAAH!

Motivation

Publicerad 2011-03-22 13:11:32 i Allmänt,

Mitt mål är Thailand, och motivationen är starkare än aldrig förut. Imorse körde jag 10 min uppvärmning på crossen. (Ni vet en sån arm/ben-cykel). Känns som att trampa vatten ungefär. Skön för knäna men otroligt jobbig konditonsmässigt! Och eftersom min kondition är körd i botten så flåsar jag frenetiskt. :) Men jag drog igång musik på laptopen och körde på...

Sen blev det utfall med 6 kg i händerna. Biceps, triceps, axlar och mage.

Till frukost blev det ananas-juice, 3 knäckebröd med skinka, minikeso och gurka. 

Får se vad det blir för lunch på jobbet ikväll.

Får väl sätta lite fart nu..

//Cez

Recept

Publicerad 2011-03-21 13:24:12 i Allmänt,

Jag gjorde min egen sallad till jobbet precis. Tycker resultatet blev kanon och passar bra ihop med varandra. Så här delar jag med mig av det för lite inspiration!

Detta är till en person.

10 cm gurka - grovt hackad
½ paprika     - grovt hackad
½ morot       - Riven
½ rödlök      - Fint hackad
½ melon      - grovt hackad

Stek 4 skivor salami (som du har på mackan) i en stekpanna utan smör och olja. Låt svalna/rinna av på ett papper.

3 msk keso mini naturell
1 msk pesto (på burk)

Hacka salamin lite slarvigt och blanda ner i salladen.

Keson och peston geggar du inte ihop utan lägger bredvid för sig.

Klar att servera!
Det var vad jag hade hemma, men passar ju bra som lunchlåda till jobbet :)

Knappt sömn

Publicerad 2011-03-21 10:41:54 i Allmänt,

Har inte sovit så bra inatt. Mamma bara skrattar åt mig. Hennes första flygresa gjorde hon till Thailand. Hon var nervös, men när planet startade och steg från startbanan så tyckte hon det var en härlig känsla. :) Jag har suttit som längst i ett flygplan i 3 timmar till Bulgarien, men nu handlar det om 10 tim 50 min! Den tanken skrämmer mig lite. Det bästa är att vi flyger på natten, så (förhoppningsvis) sover jag det mesta. Inte för att jag tror det men... :)


Det konstiga är att det inte är nån mellanlandning på dit-resan. Är inte det lite konstigt?


Men nu ska jag ställa mig på crossen. Min motivation flög i taket nu vill jag lova!!

//Cecilia

Kan inte fatta det

Publicerad 2011-03-21 00:03:11 i Allmänt,

Det känns helt ofattbart. Så länge som jag har velat detta. Det har varit en dröm i 6 år. Och alltid har det kommit andra saker emellan.


Men nu blir det av....


THAILAND I MARS 2012!!!!!!


Jag och Rikard bokade ikväll. Det är ett helt år kvar, och ändå skakar jag som ett litet asplöv redan nu. Jag har en liiiiiten flygfobi. Jag gillar definitivt inte start och landning. Så efter bokningen ikväll har jag suttit och googlat vårt flygbolag, om det finns några risker, flygrädsla osv osv.

Jag måste läsa mig till lugnet. Haha. Men jag hamnade på en jättebra sida. En person med flygfobi hade intervjuat en pilot. Och han sa "Hade det varit en risk med mitt jobb, så hade ju inte jag gått hit varje dag"
.

Så rätt.

Men jag kommer antagligen googla vidare :)

Kolla in den mörka stapeln....

Publicerad 2011-03-19 20:29:28 i Allmänt,

Klimattabell för Phuket området


Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Snitt Temp:C
26
27
28
29
28
28
28
28
27
26
27
28
Dag Temp:C
30
31
32
33

29
30
31
Natt Temp:C
21
23
24
26

23
24
24
Vatten Temp:C
26
27
27
28

26
27
27
Nederbörd: mm
35
28
66
150
279
299
282
278
329
364
206
69
Regnfria/Dgr
27
26
28
26

12
14
23
Soltimmar/Dag
7
8
8
8

5
6
7




Alingsås

Publicerad 2011-03-19 14:03:46 i Allmänt,

Haft en mysig stund i Alingsås idag tillsammans med Rikard. Vi strosade i affärer och gick och tog en fika. Så härligt när solen skiner och våren börjar titta fram.

Det var mysigt.

Puss min kärlek!

/Din

Thailand 2012

Publicerad 2011-03-18 14:38:07 i Allmänt,





Vad hade inte varit den perfekta presenten när man går ut skolan, om inte en resa till Thailand?


Jag har suttit på Vings hemsida och kollat hotell och priser.
Och blev helt överlycklig när jag såg att vi redan nu har resan betald!

Pappa ska prata med sin arbetskamrat som är en van Thailandresenär, och kan allting om vart man ska bo, och under vilken period man ska befinna sig på den västra eller östra sidan.

Jag vill ju gärna till ett ställe som ligger i närheten av Phi-Phi-öarna. För där ska vattnet vara helt kristallklart och sanden som potatismjöl. Mamma sa att det är helt fantastiskt att snorkla där. Så då kan man ju välja att övernatta där i 2 nätter.
Och då sa Linda att vi ska välja hotellen som ligger längst bort för de är de finaste med tanke på utsikten. 


Jag kom ihåg hur bruna mamma och pappa var när de kom hem från Thailand. De firade att pappa fyllt 50 år. Eller de var inte bruna - de var kolsvarta. Sen tittade vi på alla bilderna de tagit - och då var jag fast.

JAG SKULLE TILL THAILAND!

Och nu ser det ut som att jag och hjärtat ska dit!






Vård- och omsorg

Publicerad 2011-03-16 11:51:08 i Allmänt,

Idag beställde jag böckerna inför nästa kurs som börjar om ca två veckor! (Rena rånet! Tur man har snälla föräldrar) Den kursen kommer jag att bli rena pluggnörden i två månader. Den innehåller även 4 veckors praktik.

Men det blir 2 prov och 4 inlämningsuppgifter.

Så jag är inte alls lika säker på att jag kan åka hem vid påsk. Antagligen inte. =(

Men skolan går före. Så jag får åka hem senare, eller får de helt enkelt komma upp hit. =)


Men nu blir det att plugga på provet som är i nästa vecka.

___________________________________________________________________

Förresten så tror jag inte vissa förstår riktigt vilket tempo denna kursen håller. Jag läser in en kurs som vanligtvis ligger på två-tre år - på bara ett år. Det finns knappt tid för något annat. Eller nej, det finns ingen tid för något annat.  Och distans innebär inte att "jag går hemma och slöar" - för det är som skolan,- fast hemma. Det är tom lite tuffare än att gå i skolan för det krävs en oerhörd självdisciplin och planering.

Vore som sagt tacksam om somliga kunde acceptera detta och sluta lägga näsan i blöt. Tack!

Nokia N8

Publicerad 2011-03-15 11:50:30 i Allmänt,





Det här är min nya mobiltelefon!!


Jag kommer tom ha samma färg som på bilden. Tycker den gröna ser cool ut. Grå och svart är så tråkigt. Så nu kan 3-abonnemanget och den gamla sony ericsson-telefonen kasta sig i väggen. För nu är jag Telia-kund och Nokia-ägare! ;) Fattar inte varför jag inte har gjort detta tidigare! Alla i min familj är ju Telia-kunder och även familjen här uppe. Och bara det kommer ju göra en HUUUUGE skillnad på min mobilräkning!


Dessutom har denna mobilen en 12 megapixelkamera! Vilket gjorde att jag bestämde mig egentligen.


TJOHOOO!!

Recept

Publicerad 2011-03-10 11:20:59 i Allmänt,

Denna middagen åt vi hemma hos Rikards morbror när deras son fyllde år. Det är skitenkelt och skitgott!!

Tänkte dela med mig av det.


Bandspagetti med Bacon och egen Pesto.

Stek bacon i småbitar (hårt) - ställ åt sidan.

Gör egen pesto .  (Recept nedan)

Tillagning

1. Rosta pinjenätterna.

2. Stöt basilika och pinjenötter i en mortel, eller kör i en mixer eller matberedare. Lägg i vitlök och lite av oljan. Fortsätt att stöta. Tillsätt sedan den rivna parmesanosten och rör om.
Smaka ev av med salt och nymalen svartpeppar.

Gör gärna en dubbel sats att ha i kylen. Pesto håller ca en vecka och kan användas till mycket.

Du behöver :
50 gram pinjenötter
2 st krukor färsk basilika
2 vitlöksklyftor
100 gram parmesanost
2 dl olivolja
salt och svartpeppar.

Koka pastan (Bandspagetti)
Hacka sallad (valfri)
Jag föredrar isbergssallad med tomater och gurka. (Saftigare).

Sen är det bara att servera ihop med riven parmesan, oliver och sweet chilli sås.

Det är lite blandrätt över det hela. Men det blir riktigt gott!!






Misselillepisse

Publicerad 2011-03-01 21:53:35 i Allmänt,

Är lite orolig över katten som började blöda idag. Ringde veterinären som sa att det är fullt normalt sålänge det inte är några kraftigare blödningar. Men börjar det lukta illa från det, så ska vi komma in med henne. Kan betyda att det finns kattungar kvar inne i magen som kommit i kläm. =/


Kom en ganska stor blödning på hallgolvet i samma veva som hon sprang till. (Ryckte till). Var ungefär som blod utblandat med vatten. Ganska ljus blödning. Är väl iofs ett gott tecken med tanke på att blodet inte har levrat sig. Och luktar illa gör det inte heller. (Än så länge).


Förhoppningsvis är det bara en efterkommande blödning som satts igång pga att hon börjat dia ungarna.


Rikard är så rolig också; "Nån som vill ha en kattunge, för här ska de inte stanna" - "De kan användas som agn till fiske, hohoho"... (Facebook)


.... Saken är den att min lilla Rikard är lika mjuk som en bumbibjörn. Gissa vem som kommer hon från jobbet och direkt knatar upp till kattisarna och gosar? Gissa vem som "plötsligt" försvinner efter middagen och som man hittar tuttinuttandes med ungarna? Gissa vem som handmatar kattmamman "så hon inte ska vara hungrig"?. Gissa vem som står ut med snorighet och kliande i ögonen med allergi för att ändå ligga med huvet inne i katt-boet och snuffsa med ungarna? =)


JO! Min lilla Rikard =) Han är mjuk som en liten nalle när ingen ser. =)


Men jag älskar honom ändå, fastän hans "tuffa" image så är han en liten tuttinuttandes gulligullande jättekarl med ett hjärta av guld!


=)


Om

Min profilbild

Cezilija

27 år och rakt igenom en äkta Blekingska! Flyttade upp till Västkusten pga den starka kärleken! Bor i en villa i Skepplanda ihop med min sambo Rikard och våra små katter Keyser och Knorris!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela