Cezilija

Cellprov

Publicerad 2013-03-25 11:36:35 i Allmänt,

För två veckor sedan så fick jag kallelse till ett gynekologiskt cellprov. Tjoade inte precis av glädje, men det är så otroligt viktigt att alla kvinnor går och gör detta testet. Ja, i alla fall ni som är över 23 år. Det är 3 år mellan varje kallelse, och struntar man i en undersökning så kan det hända mycket på den tiden. Och vill även upplysa att  vecka 20 så har de drop-in i Bohus på cellprov. Just för att de ska fånga upp så många kvinnor som är möjligt. Det tycker jag är jättebra. Så har Du inte gjort ett test på över 3 år, så gå dit! Det är bara att göra det.. 
 
 
Idag när jag kom dit så hade jag mest bara roligt. Okej, jag var liiiite orolig för jag var lite bubblig i magen. Haha. Men annars är jag inte speciellt pryd. Jag var beredd att byta om på pinnstolen i rummet, men då sa Barnmorskan "Jaaa, då kan du gå in där och klä av dig", och så pekade hon in på ett pyttelitet krypin, där det enda som fick plats var en pinnstol, och knappt jag. Haha. Det var så trångt att jag var orolig över att snubbla på stolen och trilla över Barnmorskan som gjorde i ordning det andra utanför. Haha, vilken syn det hade varit! 
Men jag kom ut och satte mig på plats, la upp benen, kasade fram och la mig tungt på rumpan. Drog ett djupt andetag och slappnade av. Det slog mig faktiskt att de Borde verkligen ha något i taket som man kan ligga och titta på. Sen sa hon "Såååå, då börjar jag", och när hon började på "Sss..." så var hon redan inne! Det var jag inte alls beredd på så då ryckte jag till. Det gillade jag inte. Föredrar faktiskt att de drar handen längs låret, så man vet var hon "är", och inte helt plötsligt börjar köra in redskap när jag ligger och tänker på vad jag ska ha till middag idag. Sen spände hon upp.. vet inte vad det heter.. men det redskapet som spänner upp och gör att de kan ropa "Hej" in i vaginan. Och där var det jobbigt, för jag var så bubblig i magen!! Så jag tänkte "stop,stop,stop!!, lite till så fiser jag!" .. Och man kan ju inte ligga där och knipa ihop skinkorna, för det ser hon ju! Så man får liksom knipa med ...!.. Haha! Men jag klarade mig.. =) Hade väl inte varit hela världen, hon har nog varit med om det mesta! =) Men det är ju inget drömscenario precis. 


Men själva testet var över på bara nån minut. De skrapar ju med lite olika borstar. Det känns däremot lite obehagligt. Ju mer man spänner sig, desto "ondare" gör det, sålänge man slappnar av så känner man knappt ingenting. 


Så sen var det klatt! Och nu är jag hemma igen. =)


 
//C

Drooooling

Publicerad 2013-03-23 10:50:49 i Allmänt,

Visst har det varit lätt att avstå från godis när man går runt i affären och kikar bland hyllorna. Förutom att jag la upp ett stön när vi fick ta en omväg bland chips/godishyllorna för att en barnvagn stod i vägen på vår vanliga hyll-rutt bland knäckebröden. Behöver ju inte Utmana det! :) Men när man sitter hemma i sin bekväma sfär och Rikards vän Anders kommer hit med ett kilo godis och ställer framför näsan på en. Oh nooo!! Började vattna sig ur munnen när man såg de hårda lakrits/hallonbitarna ligga en armsträckning ifrån en. Satt och vrålstirrade på den där skålen hela kvällen och hade ingen aning om vad som hände i fotbollen. Haha! Tror jag tuggade i mig 10cm luden filt istället...Skämt o sido :) 

Jag satt med mitt glas vatten framför mig, och telefonen bredvid, bönandes om att NÅN skulle ringa så jag kunde slänga tankarna på annat! 
 
Anders slänger en blick på mitt glas; "Är det där en grogg eller?" 
Jag; "I wish.., nej.. det är vatten.. "
Anders; "Hehe.., okej.. jag har en cola här om du blir sugen, bara att ta!"
Jag; "Tack men nä, jag försöker hålla mig undan sånt"
Anders; "Inte ens godis?"
Jag; "Nope,.. jag har min 70% choklad med pistagesmak här, bara att ta om du vill ha!" (Rör du, dör du!)
Anders; "*skratt*.. Nä,.. tack" (Kör ner handen i den gudalika godisskålen)
 
 
Matchen fortlöper och jag ser hur de plockar dumle, ferraribilar och de asäckliga vingummin som hade smakat HEAVEN igårkväll!.. 

Tillslut går jag ut i köket och hämtar en apelsin med en bit papper.. sätter mig ner i soffan och första jag hör "NU är det FEST!" från Anders. =)
 
 
Anders, om du läser..... Kolla här!! 
 
 
 
 
 
Hehehehehehehehehe.....
 
 
 
 
 
Till sista droppen... ;)
 
 
 
Ha det bra folks! 
 
 
 
 
 
 
 

Snart 2 veckor

Publicerad 2013-03-22 12:33:41 i ~Livsstil~,

Det har snart gått två veckor. Ungefär vid denna tiden förra gången, så gav jag upp. Eller.. det var inte så att jag bara "Nä, nu SKITER jag i detta!" - utan det kom smygandes. En fika där, en godisbit där, grädde i såsen där.. osv. Och tillslut var ens motivation borta.  Men jag brukar ställa mig själv frågan, vad vann jag på denna tiden? För att, hade jag bara fortsatt för ett år sedan så hade jag varit smal och vältränad idag. Men istället blev det helgmys med pizza och godis. Så det enda jag "vann" var ett par kilo och ännu mer ångest. Grattis till mig! 
För jag minns det så väl. Vi hade varit på Rikards brors kalas, och jag åt en bit tårta, och senare på kvällen när jag och Rikard låg hemma i soffan så kom sockersuget på posten. Och då tänkte man "Äsh, jag åt ju en bit tårta idag, då är denna dagen redan körd, så vi köper en påse godis till filmen". Och på den vägen var det...

 
 
Men bara att jag skriver om detta i bloggen, sätter en oerhörd presss på mig att lyckas. Ni anar inte vilken motivation bara detta ger. Och självklart kommer jag unna mig en tårtbit på kalaset även denna gång. Men sen får det vara bra. 

Men för att öka pressen på mig själv ytterligare så kommer jag lägga ut bilder på mig. Tog den imorse. Ni ser ju inte skillnaden, men det gör jag. Såå.. here we go!!
 
 
 
 
Nu har det ju inte hänt supermycket sen jag började, men jepp, där är min tjockismage. :)
 
 
 
Och såhär såg jag ut för 7½ år sedan! Och detta är då målet... och att sen stanna där. :)
 
 
 
 
 
Har en bit kvar som ni ser, men det här ökade ju pressen nåt kopiöst. :) 

 
Ha en bra helg! 

Oopps

Publicerad 2013-03-20 20:24:47 i Allmänt,

Har ätit 300 kcal för lite idag. Vill helst inte äta sent på kvällen, men får nog bli en skål med yoggi sen. Åt precis upp en skål med kesella/hallon och keso. Trodde det skulle täcka upp för resten av kalorierna, men var inte ens i närheten. 

Om ni inte har provat kesella/hallon med keso så är det skitgott! Smakar som ris a´la malta. :)
Men då är det ju en fördel om man är glad för keso. 
 
300 kcal är inte speciellt mycket, men äter jag inte mina kalorier så hamnar kroppen på svält, och det är fel fel fel! Personer som tror de blir smala för att de skippar måltider gör bara att de blir tjockare när de väl äter. Kroppen ställer in sig på att spara all energi den kommer åt när den svälter. Så när du väl äter så drar kroppen åt sig allt. Därav - du går inte ned i vikt. Inte på rätt sätt iaf. Klart du går ned i vikt - tillslut - men upp lika fort du börjar äta igen, OCH mer därtill. 
 
 
Kommer ihåg så väl när jag jobbade på aero-spray och våra frukost/fika/lunch-raster. Första rasten åt jag min frukost, andra rasten ingenting (märkte redan då att jag började lägga på mig, så ville undvika onödigt ätande) var såklart vrålhungrig vid lunch och åt lunchen med god aptit. Och vågen stod stilla.. sen gick det uppåt..stod stilla osv. 
Tills jag på mellanrasten började äta en banan. (Fattade inte det då, jag var bara för hungrig att klara mig fram till lunchen, var ju grymt hungrig varje dag).. 
 
Och Vips!.. Jag gick ned i vikt. :) Gäller att hålla igång kroppen med förbränning.
 
 
 
Äter du inte går kroppen ned på sparlåga och lagrar istället.
 
 
 
 
Förresten har R också gått ned i vikt. Såg det innan idag, och även hans arbetskamrater har lagt märke till det. Han har inte sett det själv, men jag såg det i hans ansikte. :)
Fast 4 spinningpass i veckan borde väl sätta sina spår.. ;) 
 
 
 

-3 kg

Publicerad 2013-03-17 17:01:40 i ~Livsstil~,

Herrejäklar! Fick en chock när jag ställde mig på vågen hemma hos Ammi och Kalle. Batterierna i vår våg är slut, så jag passade på att väga mig hemma hos dom. Och jag blev helt paff! Har gått ned 3 kg på bara en vecka! Men det är mycket vatten och andra slaggprodukter som kroppen gör sig av med först. Men 3 kg? :) 
 
 
Ja ingen är mer lycklig än mig! =) 
Sen att jag vägde mig precis efter middagen är kanske bara ett ännu mer plus? :) 
 
 

Söndag

Publicerad 2013-03-17 12:50:03 i Allmänt,

 
Så här har min frukost sett ut den senaste veckan. Vanligtvis har jag avokado istället för gurka, tycker det smakar bäst. Men med lite grönsakssalt eller citronpeppar på så blir det riktigt gott! Yoggi mini blåbär med ekologisk (osötad) müsli och lite te. Ska äta 1417 kcal varje dag för att gå ned i vikt. (Öh? tänker ni).. Jag fattar inte heller hur man räknar kalorier, och jag skulle aldrig försöka lära mig det heller. Då hade väl en snabbvisit inne på ICA tagit 3 timmar.
 
Utan jag använder mig av hemsidan ShapeUp Club. (Tack Josse!). Den är helt fantastiskt bra!  När man blir medlem får man ange kön/ålder/vikt/motion sen räknar den ut exakt hur många kalorier du får äta på en dag för att gå ned i vikt. Så, om allt går kalas så kommer denna pinglan väga 60 kg runt den 20 september! 
 
Men det krävs ju att man fyller i under dagen vad man äter. Jobbigare för mig som inte kan ha appar på min mobil, men det fungerar bra med datorn ändå. 
 
Jag får bara komma ihåg vad jag stoppar i mig helt enkelt.. =)
 
 
 
 

Snart 1 vecka

Publicerad 2013-03-16 12:02:36 i , ~Livsstil~,

Idag är det lördag, och det innebär snart en vecka på "diet". Har bävat inför helgen hela veckan, för det har under så lång tid varit vår svullodag. Fast många gånger har det blivit både lördag, söndag och måndag för vi kränger ju inte i oss allt godis på samma dag. (Shit!)

Rikard får gärna köpa hem nåt godis till sig. Så länge han inte gör det i veckorna, då blir jag irriterad. Fick ett spel på honom härom dagen, men det berodde antagligen mest på att jag var inne på mina första dagar, och tålde absolut ingenting. 

För första gången så kom han hem med en hel påse bullar. Då klenade jag ur och åt två stycken. Kändes inte alls bra efteråt. 

Men två dagar senare kom han hem med pepsi max och ½ kg cashewnötter. Det var då mitt frispel löpte amok. :) Och nej.., jag är ingen bitch. Jag vill bara ha hjälp av honom för att klara detta. Det känns viktigt för mig.
 
 
Men nu känns det bättre för mitt sockerbehov är så gott som borta. 
 
Han får gärna köpa godis, inom rimliga gränser såklart. Men han tränar ju mycket mer än mig. Två handbollsträningar + match, sen tränar han även damlaget (vet inte om han springer..?).. Och så även 4 spinningpass i veckan (RPM). (Träning inför sin Vätternrunda som har kör för tredje gången!).. Stolt!!! 
 
 
Imorse så slängde jag på mig ett par leggings och linne. Drog upp tröjan och frågade Rikard om han ser nån skillnad. Han är alltid rått ärlig och kan säga "Öh nej ..haha..tjockis". Men nu sa han "Jaa-a.. lite skillnad är det". 
 
YES!!! Det kändes skitbra! =D 
 
Men denna gången är allt mycket lättare. De andra gångerna jag har försökt, så har det alltid gått käpprätt åt...... 
Eftersom OM man åt en bulle.. så tänkte man.. "Jaha, då var denna dagen förstörd, då kan jag lika väl äta en halv princesstårta och kränga en hel pizza!"... 


Men dom tankarna är borta.. jag ser fram emot vår utflykt imorgon till Alingsås, då ska jag unna mig nåt litet. =)


Förresten når jag mitt mål om 27 veckor, sååå.. lite pepp skadar inte. Haha! :) Då kommer jag väga 60 kg! DRÖM!!!!! 
 
 
 
 
 
Förresten... denna gången är från då jag försökte sist... 
Kolla in magen så platt den blev! Och då hade jag bara hållt på i 2 veckor.... =) 
 
 
 
 
 

Sista gången gillt!!

Publicerad 2013-03-15 12:42:55 i , ~Livsstil~,

 
 
 
 
Ja,.. för det är ju långt över tredje försöket! Är antagligen skyldig pappa runt en miljon. Känns som jag väger det också. Kanske rentav ser ut som det med? Att jag gått upp i vikt är knappast ingen hemlighet. Jag kände tillslut att jag inte vill vara denna tjejen. Jag har ju i alla år alltid haft problem med vikten, fast enda skillnaden var då att jag ville gå upp i vikt. Mådde inte alls bra av att vara så smal som jag var. Såren på höfterna talade sitt tydliga språk. Men idag är det en annan visa. Höftbenen lyser med sin frånvaro. :)

Men jag har redan kört igång. Jag erkänner att jag inte har tillräckligt stark karaktär för att börja/sluta med allt på en och samma gång. (Äta, träna, sluta med socker). Utan jag har nu, först och främst, lagt av med socker. Den stora boven i dramat. Och sen äter jag bra. Inte alls svårt så länge man vet vad man ska undvika. Och det som är så bra med ViktVäktarna är att man äter precis som man gjorde innan, fast med bättre alternativ. Sen får jag ta nästa steg, med träning. Har en crosstrainer där uppe som jag ska börja använda mer regelbundet. Men jag stressar inte.. då blir det antagligen pannkaka av alltihop.
 
Men hitills känns det bra. Hade en fruktansvärd huvudvärk i tisdagskväll bara. Sockerbehovet? Jag har sällan ont i huvudet nämnligen. Mr kom igår hem med en stor cola och nötter, men då åkte  han på en smärre "utskällning" från min sida. :)

Det är ju lättare om man kör båda två. 

 
 
Men ni får hålla era tummar! Kommer antagligen ta några månader...

Men vem vet.. om ett år kanske jag ser ut såhär igen.... 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Cezilija

27 år och rakt igenom en äkta Blekingska! Flyttade upp till Västkusten pga den starka kärleken! Bor i en villa i Skepplanda ihop med min sambo Rikard och våra små katter Keyser och Knorris!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela