Cezilija

Genomförkyld

Publicerad 2009-11-30 13:26:29 i Allmänt,

Blev sjuk i förra veckan med feber och hosta. Nu när det börjar ge med sig så har jag blivit totalt genomförkyld! Ska ju skriva ett prov imorgon i skolan. (Det jag missade i torsdags). Samtidigt som det hade varit skönt att bli av med det provet, så är det inte schysst att gå dit med denna förkylningen och hostan, så man smittar ner alla andra. Eller har jag fel? Jag kan välja att skriva det på fredag också, men jag måste även börja läsa på mitt sista prov i naturkunskapen. Jag får se vad Rikard tycker också. Ikväll kl 18 så ska "vi" hem till hans farmor på fika för hon fyller år. Men det är helt uteslutet för min del. Okej att smitta en pigg mört i min egen ålder som orkar stå emot, men att smitta en över 80 år, nejnejnej. Jag vill verkligen dit, men förkylningen har verkligen satt sina klor i mig. Som mamma säger, när slemmet lossnar i halsen så blir man alltid förkyld. Hon har antagligen rätt.

Får ringa Rikard sen och be han köpa med sig nässpray hem. Gärna en med menthol också, friskar upp ordentligt! Finns det något värre än att vara helt igentäppt i näsan och inte ha någon nässpray hemma? Icke!

Låg kvar i sängen länge imorse, med all rätt och gott samvete! Är man sjuk så är man.
Kollade på nya Wallander, Läckan. Skitbra film! Igårkväll satte jag upp julgardiner, julstakar, adventsljusstaken, julstjärnan och Hälge.

Annars har det inte hänt så mycket mer, kan ju inte göra så mycket överhuvudtaget.

Men jag TROR jag kommer skriva provet imorgon i alla fall, så får jag mer tid på mig att läsa på det andra .

Bita ihop helt enkelt. Behöver ju bara åka dit - skriva - och åka hem igen. Ja jag tror jag gör det.

/Cecilia

Sjukling

Publicerad 2009-11-27 11:27:32 i Allmänt,

Har inte mått speciellt bra nu det sista. Allting började med att Rikard blev sjuk igen. Natten till igår låg jag och vände och vred i sängen, svettades som en gris och det värkte i varenda muskel och led i kroppen. Rikard hade en feber på 39 grader och hosta, sedan innan. Så ungefär femtioelva gånger den natten fick han hostattacker med segt slem, som han fick springa och spotta ut på toa.
Vi har haft en hostmedicin som smakar som rent råttgift! Så på natten hade han tagit en slurk utav det och tagit cola efteråt för att få bort den äckliga smaken, och precis då fick han en hostattack så han fick springa och kräkas. (Man får verkligen klökningar av den s.k "hostmedicinen").
På morgonen var vi båda trötta och sega. Framåt eftermiddagen fick jag också hög feber - 38,4 mer exakt. Så vi fick ställa in mitt föräldrarbesök över helgen, och fikan med Jessica på måndag. Känns onödigt att smitta ner henne och Philip på hans första jul.
Min feber gick över igårkväll. Antagligen för att jag knaprade en massa Ipren. Jag vet allt det här med "onödigt att äta medicin, man ska låta kroppen vara sjuk osv" - men jag vägrar ha ont!
Hostan har satt sig på stämbanden, vilket är riktigt jobbigt när Rikard är här nere och jag uppe, och man måste ropa. Mycket ansträngande för rösten. Så just nu låter jag mer eller mindre som en kille i målbrottet...

Idag ska Rikard hjälpa sin bror och hans sambo Matilda att flytta till deras första hus.
Jag är kanske inte direkt förtjust i det eftersom jag kan slå vad om att Rikard kommer få feber igen. Senast igår hade han 38,5 på morgonen. Men sen har han varit feberfri sen dess, men bara för det blir man ju inte fullständigt frisk. Tyvärr. Men vi får se hur det går, jag har varit feberfri sen igår jag också, och det räcker med att jag går upp för trappen så stånkar jag som en ko. Viruset är ju kvar i kroppen. Men som vi alla vet så är Rikard såååå envis. Hans hosta är fortfarande kvar också, och att bli ansträngd med hosta är (har jag hört) värre att bli ansträngd med än förkylning. Men vill han få hjärtmuskelinflammation, luftvägskatarr och allt vad det heter sååå.. det är upp till honom. Tjuriga gubbe. :)

Jag är bara orolig för honom. För på bara två månader har han haft allt detta; väldigt hög feber två gånger, förkylning, halsont, värk i kroppen, huvudvärk, lunginflammation, svårigheter att andas och därav utvecklat astma.

Bara orolig, helt enkelt.

Nu ska jag göra te med mjölk i.

/Cecilia

Var tvungen...

Publicerad 2009-11-23 15:37:34 i Allmänt,

Jag var tvungen att ta en paus i läsandet nu. Igår läste jag mellan 13:00 - 22:00. Så gott som konstant, förutom när jag lagade middag. På kvällen när jag gick och la mig så bara snurrade det i huvudet...
-majoritet, republik, monarki, regering, riksdag, parlamentarism, yttranderfrihet, regeringsformen, mandat, ledamöter, successionsordningen, nazister, fascister, diktatur, demokrati, staschefen, president, idéologi -

Så det var inte lätt att somna.

Som ni förstår så läser jag om Sveriges politiska system. Jag har prov i det på torsdag. 
Det sista och största provet i samhällskunskapen.  
Rikard hjälpte mig så gott han kunde igår. Fastän bägarn rann över ett par gånger både för honom och för mig.
Jag sitter ned i soffan och han står böjd ovanför pekandes med hela handen i boken, pustandes, stånkandes och frågar VAD det är jag inte förstår. Alltid lika kul att plugga....

Jag har inlärningssvårigheter när jag tycker det är astråkigt.
Rikard har damp, och därav definitivt ingen mental uthållighet.

Omaka par? :)

Men det är så extremt orättvist. Rikard är fruktansvärt intelligent inom många områden. Han sitter ofta och tittar på "Vem vet mest" - och kallar deltagarna för idioter när de inte vet vem Theodosios från Bithynien var. Det går inte att förklara.
Ni skulle höra honom när han ser programet, han sitter på övervåningen och gapar.. sen blir han förbannad när ingen säger hans svar, som de flesta gånger visar sig vara rätt.
Och när Richard Olsson säger hans svar så slår han ut med armarna som att... "jag sa ju det"!

Nej jag får väl fortsätta läsa lite nu..
Huhuhu!
/Cissi

Here you are again..

Publicerad 2009-11-21 15:11:36 i Allmänt,

Min lördag började väldigt bra. . .
Klockan 7:00 imorse kom Anders hit och hämtade Rikard. Han sprang runt som en idiot i huset och letade efter sina nycklar, och han började leta ute i allrummet. Så jag tänkte "ja, då låg dom nog inte där" - för mig själv. Sen efter han hade sprungit runt lite till så sa jag; "sist jag såg dom så låg de på bordet där ute".

MEN VARFÖR SÄGER DU INTE DET DÅÅÅÅÅ!!

Rikard är ingen morgonmänniska. :) Nycklarna låg på bordet. Herregud vilken KOLL vi kvinnor har egentligen, var än Rikard lägger sina saker så har jag stenkoll. För det mesta. Har springer runt som en yr höna i sista sekund och har ingen koll på nånting.

For example...

Denna förbannat eviga snusdosan! Förstår ni vad jag menar? De borde göra en sån där pip-sak som är inbyggd i dosan, och när de tappat bort den så är det bara till att börja vissla. :)
För de kan gärna glömma plånbok, nycklar, körkort.. men snuset.. gud.. är det borta så är det ju världens undergång!

Nog om det.

Idag steg jag upp för sent, tänker inte säga vad klockan var för då skäms jag, bara min mamma som hörde sanningen på min röst imorse om när jag vaknat. :)
"Men Cecilia! Nu får du skärpa dig!"... Jaaaaaaaaaaaaaaa..
När jag väl gått upp så tvättade jag mig, satte upp håret, borstade tänderna, hoppade i tränings-outfit och ställde mig på crosstrainern. Fast bara Mycket Hårt i 5 min denna gången, har sån fruktansvärd träningsvärk så jag pallade inget längre pass. Sen gick jag ner i källaren, drog på stereon och körde lår, (fram och baksida) och axlar, bröst och biceps.

Sen var det klart.

Lite kul för när jag skulle köra baksida lår i maskinen (när man lägger sig på mage och drar benen uppåt), inte denna gången utan för allra första gången så orkade jag inte dra upp den alls.
Maskinen är lite gammal, så den är extra trög. Inte jag som är helt svag. ! Men det gick bara inte.
Nu kör jag med 2 vikter.. stolt! Men bara 5*5 för sen är jag helt slut .

Vet heller inte vad vikterna väger vardera...

Nu är huset invaderat av grabbar också. Ska inte klaga iofs :) Haha.
Anders, Kricky och Berra som är här. Plus min egen karl såklart.

Så jag får väl gå upp lite.

/Cissi

En ny pralin i Aladdin-asken

Publicerad 2009-11-20 13:16:19 i Allmänt,

Aladdin firar 70 år i år, och därför ska en NY pralin ner i asken, och en annan ska bytas ut. Så för att INTE DIN FAVORIT ska bytas ut, gå in och rösta på http://www.raddajulen.nu . Själv la jag min röst på romrussin, den absolut godaste pralinen i asken. Det bästa är att de flesta tycker den är äcklig, men då får jag ju alla fyra för mig själv! Kan ju inte bli bättre. Fast det kan ju hända att den får minst röster nu, men det hoppas jag inte. Pappa la sin röst på den med ägglikör i. Också god.

Vilken är din favorit? Rösta.

Idag sov jag alldeles för länge, vet inte varför, men jag känner mig SÅ trött. Får nog börja med lite järntabletter så jag kommer igång lite. Steg i alla fall upp, satte på MTV och hoppade upp på min crosstrainer, körde hårt i 10 min, sen gick jag ner i källaren och styrketränade. Har hittat ett ta-död-på-en-träning på youtube, som tar slut på alla muskler i låren och framförallt den stora muskeln i rumpan. 8 minuter och allt från höfterna till knäna skakar som asp-löv. Inga maskiner behövs, du jobbar med din egen vikt som i aerobic. Tränade för 30 min sen och mina ben skakar fortfarande när jag går ner för en trapp här hemma. :)
Det är inget hoppa runt fjanteri, utan du står mest på alla fyra och jobbar. Och musklerna skriiiiker. Men hör av dig så får du filmen - oavsett om jag känner dig eller ej. :)

Nu trycker jag i mig min dagliga havregrynsgröt med banan och C-vitamin. Hade ingen mjölk hemma och det är inte populärt med denna frukosten, men det var försent när jag upptäckte det.
Du gör havregrynsgröt, skivar ner banan (tack martin, superidé!) och sen häller du över lite citronhonung. Kalas.

Nu ska jag få lite gjort här hemma, Rikars slutar kanske lite tidigare idag :)

/Cissi

When you lose the One you wanted

Publicerad 2009-11-18 15:22:57 i Allmänt,

I swear I'd be a better man

I'd listen to her
'Cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted
'Cause he's taking you for granted
And everything you had got destroyed

Fuck It!


  - Fuck It -






2012

Publicerad 2009-11-16 12:54:02 i Allmänt,

...WE WERE WARNED...

Doomsday


Jag tycker defintivt att den här filmen är sevärd!
Att den är 2½ timme lång, känns inte...
Och att den bara skulle få ett betyg av fem möjliga, är mycket dåligt.
Jag ger den i alla fall en trea.
En BIOFILM framförallt.
Det blir inte samma sak hemma även med en bra ljudanläggning.
Det jag irriterade mig lite på var att den var tillåten från 11 år.
Och självklart, med en massa sn*rungar i biosalongen så skrattar de vid heeelt fel tillfällen, killen bredvid mig kunde inte sitta still och pratade med sin kompis vid de bästa filmscenerna. ÅH!
Ville bara ge han en "Ronny&Ragge"-flapp över huvet och be han hålla k*ften!

Middagen igår på Restaurang Söder vid Heden var också mycket bra. Men det tror jag inte Rikard håller med om, han blev lite besviken på sin biff, och det kan jag hålla med om, den såg ut som den hade blivit utbankad till en lövbiff, men den ska vara hög. Skitsamma. Min och Erikas mat var i alla fall god! :) Och jag tror Kricky var nöjd med sin pasta också.
Det är inte ofta man får tag i en restaurang så pass centralt med så bra priser. Jag är nöjd! :)

Sen att vi hade 200 m till Bergakungen gjorde bara saken bättre. Och vi parkerade bilen mitt emellan Restaurang och Bergakungen. :)

Nästa gång ska vi (hoppas jag) gå på VIP,en när de visar "Luftslottet som sprängdes" - Och då kanske man kunde lyxa till det lite igen och äta på restaurang Danilo som ligger inne i Bergakungen. Kanonmat, jag och Rikard har ätit där flera gånger, fast priserna är liiiiiite högre. Men helt klart värt det.


Nu ska jag dona lite här hemma, elda, diska, tvätta, städa...

/Cez

Middag och Bio

Publicerad 2009-11-15 13:02:56 i Allmänt,

Klockan 15:30 ska vi möta upp Erika och Kricky på Heden. Sen har dom kollat upp en restaurang som vi ska äta på. Inte en aning om vilken. :) Sen efter det blir det bio! (2012) Det kan gå hur som helst, för igår sa Rikard att den hade fått dåligt betyg. Dessutom är den tillåten från 11 år... småbarn ju. :) Men vi får se.. Suger den så gör den det...

Nu får det allt rappa på med varmvattnet så att jag hinner duscha.

Vi hörs..

Två fina vänner till oss. =)

Erika och Kricky som vi ska umgås med ikväll! =)

Jul på Liseberg

Publicerad 2009-11-10 19:50:13 i Allmänt,

Julen på Liseberg är här, och dom har premiär nu på lördag den 13,e november! Jag hoppas verkligen att mamma och pappa kan komma upp en helg, så vi kan åka dit. Det är extremt mysigt att gå där i doften av glögg och brända mandlar bland två miljoner lampor. Dessutom firar de 10 år detta året, så då kanske de har något nytt?

Har suttit hela dagen och tittat på KY-utbildningar. Inte lätt vill jag lova. Vad vill man göra med resten av sitt liv? Idag gick det upp för mig att; Näe, jag vill inte bli undersköterska. Jag vill jobba med något som jag är bra på och tycker är roligt! Så det får bli en vidareutbildning på det jag redan har, kallskänka! Sen jag var i tonåren har jag gjort många smörgåstårtor, och tillåt mig skryta, jag är duktig på det också! Men kallskänka innebär så mycket mer än bara sallader. Man jobbar framförallt med förrätter och desserter. (OM man vill jobba i kök vs). Jag är nog mera inställd på en blanding mellan kök och café.

Jag kan tänka mig att det är en rolig utbildning.
Så det kan mycket väl vara något jag kommer brinna för i framtiden.

/Cecilia

Fredag

Publicerad 2009-11-06 19:32:44 i Allmänt,

Idag är det fredag, och jag har vansinnigt tråkigt! Rikard och Anders har ockuperat teven med x-box. Jag har en tv i sovrummet, men då måste jag koppla om dvdn och .. ZzzzZzzz
Så jag sitter och hoppas på att nån rolig ska komma in på msn istället.

Idag ringde klockan 6:00, fick knappt upp ögonen, och jag gnydde till Rikard;
"Snääälla, du kan väl köra mig idag, ska bara göra ett prov ju"
"Ja okejdå"
"Yes!"
Sen var det bara till att flytta fram larmet och somna om. Men jag vaknade ändå 30 min för tidigt, så jag slog upp boken och började plugga lite till provet, som jag skulle skriva.

Klockan 8.30 satt jag utanför salen och väntade på Robert.
Sen fick jag provet...
Hjärnsläpp på första frågan.
Det är inte sant!!
Men istället för att slösa för mycket tid på den så gick jag vidare till nästa.
Men under tiden jag skrev på 2:an så bara dök svaret till 1:an upp i huvet!
Sen var det bara till att köra på..
ALLA RÄTT!
Kanonskönt, slipper jag tänka mer på det provet.
Bara till att hoppa på nästa.

Denna gången om Sveriges riksdag.
Ska dessutom hålla ett föredrag om Vänsterpartiets historia.
Men det ska nog gå bra.

Nu ska jag se om jag kan få igång web-tv på kanal 5 om Ullared. =)
Mamma som ringde och sa att det var skitroligt. (?)

Nyfiken!!

My life´s a reality. That your not smart enough to understand

Publicerad 2009-11-05 16:57:46 i Allmänt,

Suttit nedgrävd i mina böcker hela eftermiddagen. Har prov imorgon i samhällskunskap. Men nu känns det bra, jag ska finslipa det lite mer senare ikväll.
Men först blir det beställd Thaimat och film. Mmm! Vi ska se en gammal film med Sandra Bullock. (Juryn - a time to kill). Tror ni flesta vet vilken jag pratar om. Mycket bra film!

Nu har vi även börjat släppa ut Keyser ensam. Hon har vart inne så länge nu, och det gick inte att fortsätta med det. Hon smet ut såfort vi öppnade dörren, och när vi lyckades stänga den framför näsan på henne så blev det ett evigt yl-jamande. Men nu skuttar hon och är glad! Retad av skatorna blir hon också..

Med huset går det bra, det mesta står stilla nu, vi väntar på att snickarna ska komma tillbaka och göra klart rummet på övervåningen. Ser fram emot det!

Nej nu får det bli mat, är vrålhungrig!

/Cecilia

...

Publicerad 2009-11-04 18:34:28 i Allmänt,

ibland känner man bara att man skulle vilja banka in lite vett i somligas huvud. (och mer i andras)
håller med min syster linda som sa; "intresset ska väl ligga hos båda."
precis hur jag känner.
_______________________________________________________

Inget mer har hänt idag, än att jag har suttit med min läxa och läst på provet tills på fredag.
Imorgon ska jag iväg på en mindre trevlig sak, men det är ju som för alla andra kvinnor - nödvändigt.
I helgen fyller Kalle år och det är min pappas fars-dag.
Annars vet jag inte vad som händer.
Nästa vecka är det skolarbete som gäller, framförallt redovisningen (inför klass) om vänsterpartiets historia.
Men det ska nog gå bra!
Efter det ska jag fika med Kaisa! Skoj! Längesen man träffade henne nu! :)
Får vi se om det blir Göteborg eller Nödinge, vad säger du? Göteborg va? :) Hahaha

Nu ska jag laga (sen) middag!
/Tjing

Tandvärk

Publicerad 2009-11-03 19:40:35 i Allmänt,

Nåt så förbannat!! Började imorse med en liten molande värk, men nu mot kvällen känns det värre, och jag kan ju självklart inte låta bli att vara där med tungan hela tiden. Det är inget roligt med visdomständer!
Speciellt inte för mig som har 8 st!!!
Ni kan ju fatta vad jag bävar inför den dagen då de ska dras ut.. haha! Kommer inte bli människa igen.
Frågade min tandläkare sist om jag kunde få en remiss in till lasarettet så de opererar ut de istället. But nooooo! "Det fixar vi här, det är inga problem"

Fuck....

Jag vill verkligen inte vara vaken under den plågostunden. Men tyvärr har jag nog inget val.
8 st, ja jag vet, det är mycket.. med under varje visdomstand så har jag en liten extra bebistand, syns inte. (Förutom på mina framtänder som blir helt skeva av att de små trycker på!).

Rikard drog ut en visdomstand i förra veckan.
Jag har själv dragit ut 4 st när jag var yngre, men det gick definitivt inte till så som han sa!!

De lägger först bedövning.
Sen tar de en krok-aktig "stav".
Trycker ner den bredvid tanden, genom tandköttet.
Så de kommer under tanden med "kroken".
Sen liksom "ploppar" de ut den.

Det jag tycker är så otäckt med det är, vad ska de ner i tandköttet och göra? Och VAD tar de spjärn mot när de ska "bända" upp den?  

På "min tid" så vill jag minnas att de hade en tång och drog ut den. (?) Smidigt och snabbt, så man inte hann tänka så mycket. Varför ska de nu förvärra saker genom att trycka ner saker i tandköttet??! Och varför nu när man är äldre och klokare?  

Huanamej!

Haha, jag minns när jag var liten och skulle dra ut fyra st. (De s.k vampyrtänderna, både uppe och nere). Min tandläkare hade gjort en avgjutning av hela tandraden, sen skulle han visa mig vilka som skulle dras ut och ritade små kryss på varje med en bläckpenna, och jag stod där storögd och kände med tungan vilka tänder som inte längre skulle få vara kvar....

På tal om tandläkarskräck - När ni ligger där och kallsvettas, det enda ni kan koncentrera är på är att inte svälja er egen tunga och hoppas innerligt att inte tandläkarn ska slinta och spetsa er genom nacken ... vad gör ni med era händer?
Mina är helt kalla, bleka och svettiga, varje gång de byter "redskap" så passar jag på att torka av de mot jeansen..
Återstående tid när de jobbar så håller jag mig själv i händerna med ett kramptag!

Och min pappa säger alltid "-äsh, det är väl inget, jag somnar nästan alltid när jag är hos min tandläkare"..

Jojo!... Den dagen jag hade varit lealös och avslappnad hos tandläkarn hade antagligen berott på att jag svimmat eller liknande... blivit spetsad eller nåt... :)


Nej nog om tandläkare - det är bra att de finns, men jag undviker de gärna.

Jag ska faktiskt ta lite "operationstandkräm" på tanden nu, det kan jag varmt rekommendera om ni har värk - finns på apoteket...

//Cissilja

Blekinge

Publicerad 2009-11-02 13:35:00 i Allmänt,

I förra veckan så tog jag tåget hem till Kallinge. Hade ändå lov i skolan. Och varför ska jag sitta hemma själv dag ut och dag in medans Rikard är på jobbet? Så jag packade väskan och var i Karlskrona kl 22:35, då hämtade Christian upp mig, vi åkte till mAx och åt, sen körde vi hem till Jimmy Jonsson för att se på film. (Var trevligt att träffa honom igen! Så himla längesen.) =)

Och vilken film....

"Paranormal Acitivity" - se den!!

Jimmy hade laddat upp med kaffe, kuddar och filtar till oss tre i soffan. Och det var det otäckaste jag sett på .. ja någonsin! Den är inte otäck med en massa blod och sånt fjantigt, utan den är psykologisk. Alla skräckfilmer jag har sett hittills kan kasta sig i väggen. Dom är ingenting jämfört med denna!
Och har ni bestämt er för att se den hemma så måste ni har ett bra ljud! Det räcker inte bara med vanligt ljud från tvn. För när det otäcka sker, så går basen upp i filmen för att man ska höra ordentligt.

Efter filmens slut så satt vi och pratade igenom alla sjuka scener! Heeelt vettskrämda var vi!!
Jag tyckte synd om Jimmy som skulle behöva sova helt ensam i sin lägenhet. Haha! :)
Christian och jag kom hem efter många om och men.
(För att sammanfatta det kort - full person, "huvudskada", ambulans och polis) Orka...
I alla fall kom vi innanför dörren och jag tittade in i mitt gamla rum...inga möbler... helt mörkt.. såg ingenting.. längst in i rummet stod det en liten 90-säng... GLÖM DET!
Varken jag eller Christian ville sova själva efter den filmen så det slutade med att jag hämtade min kudde och täcke och la mig skavfötters med honom. Haha!
Andra natten hade jag lampan tänd.
Ni fattar inte hur denna filmen satte sig på min hjärna. Helt sinnessjukt ju. Men jag var livrädd!

Här kan ni se en trailer ifrån den. http://www.youtube.com/watch?v=F_UxLEqd074

Vet att jag och Jimmy en gång såg en film hos honom som handlade om ett gäng ungdomar som blir instängda i en grotta, och ska sen försöka ta sig ut på andra sidan. Också helt sjukt äcklig! Kommer bara inte ihåg vad den heter?? Men då satt vi där, upptryckta i ett hörn på soffan med 15 kuddar och 11 filtar! ;) Haha



Typiskt novemberväder ute idag, så jag och Keyser håller oss inne. Satte på henne sitt nya halsband idag - INTE populärt! Men hon är fortfarande så liten och tanig, så även ifall jag har dragit åt halsbandet på den minsta storleken så kan hon kravla sig ur det. :) Får göda henne lite mera.. ;)

Ska nog hänga upp tvätten nu.. och skicka in mer ved i pannan.

/Cecilia


Om

Min profilbild

Cezilija

27 år och rakt igenom en äkta Blekingska! Flyttade upp till Västkusten pga den starka kärleken! Bor i en villa i Skepplanda ihop med min sambo Rikard och våra små katter Keyser och Knorris!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela