Cezilija

Bergvärme

Publicerad 2013-04-18 13:14:52 i Allmänt,

I tisdags morgon sov vi sååå gott jag och Rikard. Men vid 7.30 vaknade jag av ett konstant brummande i bakgrunden på min dröm. Hade ingen aning om vad klockan var, så jag tänkte inte att det var KB-rör som redan var på plats. Vi har mörkläggande rullgardin med, så det kändes som klockan fortfarande var mitt i natten. Men jag petade till Rikard på axeln och sa "Rik...." Sen stod han GIVAKT! Blev nästan lite orolig att han skulle få ett blodtrycksfall och trilla ihop i en hög på golvet. Haha. Jag har aldrig sett han komma upp ur sängen så fort. Sen blev det ett vrål "Heelv(/%¤!!!" .... 


Han kom ut på mindre än 5 min. Och då var det ju KB-rör som redan var här. 
Jag steg också upp, var intresserad av hur maskinerna såg ut och hur borrningen går till. Så vi kör ett litet bildinlägg.. 
 
 
 
 
Fortfarande väldigt dunkelt och mörkt ute. Men här förbereder de lite. 
 
 
 
 
 
Såhär såg vår garageinfart ut. Tur den är stor! Två stora lastbilar fick plats utan problem. Den blå grejen på den gula lastbilen verkade vara nån extra "motor" till borrningen. Den vita transporterade containern. Där i hamnade allt vatten med berg/sten/lera och annat shit som borrades upp. 
 
 
 
 
Svetsar ringen som satt runt hålet. 
 
 
 
 
 
Kopplas...
 
 
 
 
 
Här får ni höra hur otroligt läskigt det låter när han lyfter upp borren, så det kommer in luft.. Det sker i slutet av videon.. men lyssna... tänk o sugas ner där..? Brr!!! 
 
 
 
 
 Nu skickar de ner slangarna som ska pumpa runt vattnet. 
 
 
 
 
All slang gick åt till de 180 metrarna... 
 
 
 
 
 
Containern lyfts bort. 
 
 
 
 
Borrmaskinen körs iväg. De la plastmattor under, som den körde på... uppskattades.. 
 
 
 
 
 
 
Sen körde de upp den på lastbilen. 
 
 
 
 
Arbetsledaren (med röd hjälm), kör upp den med dosan han har runt halsen.. 
 
 
 
 
De två männen på bilden är visst bröder. Tyckte det var så roligt, för de gick exakt likadant, och vid ett tillfälle gick de runt i trädgården o diskuterade nåt.. och de rörde sig exakt... det var t.o.m så Kalle la märke till det och började skratta. :) Haha! 
 
Sen såg arbetsledaren så lycklig ut hela tiden. Bara gick runt och log. =) Men han var otroligt trevlig och artig också! 
 
 
 
 
Dagen efter så kom de från ett annat åkeri och grävde upp runt hålet, så när de kommer tillbaka från KB-rör så är det lättare för de att koppla in... sakerna.... till tanken som vi ska ha i källaren. Ingen aning om hur det går till, men det märker vi. :) 

Tycker det är läskigt att se röret sådär.... och bara veta att det går 180 meter ner under dig. Brr!! 
 
 
 
 
 
 
Sen på tal om något helt annat så la ju vi in ett helt nytt ek-golv i vardagsrummet. Som nu har fått extremt mycket sprickor. När vi har tittat på tv, så har vi ju hört hur det är knäppt i det, väldigt högt dessutom. Men vi tänkte inte så mycket på det, mer än att det var kanske bara skiftningar mellan varmt/kallt. Och trä rör ju på sig hela tiden. Men tillslut så gick Rikard runt och kikade närme på golvet. Och hittade massvis med sprickor i det. 
Det var så TRÖTTsamt!! 
Men han åkte ner till Beijer och förklarade läget, men då var det visst fler, med samma golv, som hört av sig med samma problem. Men det löser sig. De kommer hit i nästa vecka och fotograferar det, sen kommer det hit två stycken gubbar och lägger om golvet, med ett finare golv än det vi har nu. Känns som en mycket bra kompensation! =) 
 
 
 
 
Här ser ni en bräda. Linjerna längst ute i kanterna ska vara där... men så har vi två sprickor i mitten... 
 
 
 
 
 
 
 
Jättesprickorna! 
 
 
 
 
Också en av de stora sprickorna där hela skivan fläker upp sig.. 
 
Aja, men nu löste det sig, så skit sak samma, bara drygt att skruva ner soffan och bära ut.. men hellre det. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cezilija

27 år och rakt igenom en äkta Blekingska! Flyttade upp till Västkusten pga den starka kärleken! Bor i en villa i Skepplanda ihop med min sambo Rikard och våra små katter Keyser och Knorris!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela